Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

thumb 2015-05-03 RKJVV - HeeswijkMet het oog op de nacompetitie startte trainer Marc vd Ven in een iets andere opstelling dan gebruikelijk. Het thuisspelende RKJVV was sterker, maar Heeswijk nam uiteindelijk de 3 punten mee naar sportpark De Balledonk. Gelegenheids-rechtsbuiten Michel van Druenen en Sten vd Berg zorgde voor de doelpunten, 1-2.

De thuisploeg was nog niet helemaal veilig en begon daarom gedreven aan de wedstrijd, die door de uitstekende scheidsrechter Uitterhoeve op gang werd gefloten. Al snel werden de Bosschenaren gevaarlijk, want binnen het kwartier hadden zij al twee keer de buitenkant van de paal geraakt. Nadat Stef Adank met een vlammend afstandsschot voor het eerste gevaar namens Heeswijk had gezorgd, werd het in de 20e minuut 0-1 voor de gasten. Michel van Druenen zette in zijn nieuwe rol als rechtsbuiten goed druk op de Bossche verdediging, waardoor een terugspeelbal op keeper Bouchti de enig resterende optie was. Onder druk van Wouter van Dijke en dankzij het hobbelige en natte veld maaide de doelman langs de bal. Van Dijke pikte het speeltuig op en gunde de doorgelopen Van Druenen een doelpunt, 0-1. Daarna had Van Druenen ook nog de 0-2 op zijn schoen, maar zijn inzet met links ging over. Aan de andere kant hield Danny Aarts een bal van de lijn, nadat de aalvlugge Emin Balta was ontsnapt aan zijn bewakers. Tot aan de rust bleef de Heeswijkse voorsprong dus gehandhaafd.

Na de pauze duurde het niet lang tot dat de gastheren het verdiende doelpunt dan toch achter Patrick Lunenburg wisten te schieten. Een voorzet van rechts werd keurig teruggelegd door invaller Eerhart en Martien de Bekker wist de 1-1 binnen te schuiven. Daarna bleef RKJVV sterker maar tot echte kansen leidde dit niet. Met nog een kwartier te spelen kwam Heeswijk toch weer op voorsprong. Invaller Jules Heerkens verdiende een corner en Çetin Alpdogu draaide de bal strak voor het doel van Fahd Bouchti. Sten vd Berg torende hoog boven iedereen uit en kopte hard in. Doelman Bouchti redde deze inzet met een uiterste krachtsinspanning, maar volgens de goed gepositioneerde leidsman Uitterhoeve deed hij dit achter de doellijn. De 1-2 stand kwam ondanks de aanhoudende druk van RKJVV niet meer echt in gevaar en daardoor wint Heeswijk voor de derde wedstrijd op rij.

Volgende week wacht de laatste competitieronde en dan nemen de blauw-witten het in eigen huis op tegen het reeds gedegradeerde SBC. Aan Heeswijk de taak om deze partij zonder kleerscheuren door te komen, zodat op 17 mei met een goed gevoel aan de nacompetitie begonnen kan worden tegen DESK in Kaatsheuvel.