Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Heeswijk-SBC1Voor trainer Marc vd Ven waren alle pijlen al gericht op de start van de nacompetitie volgende week in Kaatsheuvel tegen DESK. Hij stuurde daarom een op 8 plaatsen gewijzigd team het veld in, om geen schorsingen en blessures op te lopen. Tegenstander SBC was vorige week gedegradeerd en speelde vrijuit. Uiteindelijk gingen zij ook met een dik verdiende zege terug naar Son en Breugel, 1-4.

Onder een vriendelijk lentezonnetje ontspon zich ook een vriendschappelijk en open duel. In het eerste kwartier waren er aan beide kanten wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel. Helaas viel Rob Tips al vrij snel uit met een kuitblessure, maar dit maakte wel plaats vrij voor de 17-jarige Tjeu van Alebeek die als debutant een verdienstelijke partij op de mat legde. Na ruim 20 minuten drukten de gasten hun veldoverwicht ook in de score uit. Een diepe bal werd door doelman Niels Nuij op de rand van de zestien nog onderschept, maar vervolgens viel het speeltuig voor de voeten van John Egelmeers die met een prachtige lob de 0-1 aan liet tekenen. Niet veel later schoot Stephan Vroomen met links uit de draai de 0-2 binnen. Heeswijk was het gevaarlijkst door een harde vrije trap van Turgay Arslan, maar de betrouwbare sluitpost van SBC Peter Smulders tikte de bal uit de hoek. Net voor rust mocht René de Vries namens de bezoekers na een vlotte combinatie de 0-3 binnen schieten.

Na de pauze bleven de gasten sterker en na ruim 10 minuten spelen maakte De Vries zijn tweede van de middag, 0-4. SBC geloofde het vervolgens wel en Heeswijk ging op zoek naar een eretreffer. Uiteindelijk viel deze vlak voor tijd toen Mathijs van Os op aangeven van Glenn Cleerdin de 1-4 op het scorebord zette. Scheidsrechter Bierings vond het na precies 90 minuten welletjes en floot voor het einde.

Volgende week start Heeswijk de nacompetitie dus in Kaatsheuvel met een (bijna) volledig fitte selectie. Hopelijk gaat het toetje van dit seizoen lekker smaken voor de blauw-witten!

Heeswijk-SBC2

Foto: Camiel van Doorn verlengt een hoekschop en Debutant Tjeu van Alebeek speelde verdienstelijk (foto’s Hans Heesakkers)