Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2015-05-17 Desk - HeeswijkNadat Heeswijk het reguliere seizoen op een keurige 2e plaats had afgesloten, mocht de ploeg van trainer Marc vd Ven in de nacompetitie aantreden tegen eersteklasser DESK uit Kaatsheuvel. Op het prachtige hoofdveld van sportpark Eikendijk legde Heeswijk een prima pot voetbal op de mat en won verdiend met 0-4. Wouter van Dijke was met 2 assists en twee goals de grote man voor de blauw-witten.

In de openingsfase was het een redelijk gelijkopgaand duel. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Patrick Lunenburg keerde de inzet van Lucas Mallens van dichtbij. Na een kwartier namen de Heeswijkers het initiatief en via Çetin Alpdogu en Turgay Arslan op de flanken werd de druk op het doel van Maikel Korebrits opgevoerd. Na 25 minuten resulteerde dit in de 0-1. Keeper Lunenburg trapte ver uit en Wouter van Dijke verlengde de bal met hoofd op de diepgaande Alpdogu. Met een bekeken schot over doelman Korebrits liet hij het uitpubliek voor het eerst juichen. Niet veel later werd het bijna 0-2 toen een indraaiende vrije trap van Camiel van Doorn bovenop de lat viel. Net voor rust werd de score alsnog verdubbeld toen Stef Adank een corner voorslingerde en Michel van Druenen in zijn 200e wedstrijd voor Heeswijk 1 een kopbal van Van Dijke verlengde en tot doelpunt promoveerde.

Na de pauze voerden de gastheren de druk op om een aansluitingstreffer te forceren, maar de mogelijkheden die ze kregen gingen bijna allemaal naast of over het doel. Alleen de sterke spits Joey Lokasi wist een inzet tussen de palen te produceren, maar Lunenburg liet hierbij zijn klasse opnieuw zien door de bal te keren. Vervolgens liet Van Dijke zijn voeten weer spreken. Alpdogu zag de Heeswijk-spits vertrekken en verzond een perfecte crosspass over 40 meter. Nadat Van Dijke de bal goed meegenomen had, liet hij Korebrits kansloos met een droge schuiver in de lange hoek. Een kwartier voor tijd scoorde de goalgetter zijn 2e van de middag, maar nu met links, nadat hij zich wederom knap had vrijgelopen. In de slotfase had invaller Niels van Emmerik, die aangever was bij de 0-4, zelf ook kunnen scoren, maar zijn inzet van dichtbij stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. Niet lang daarna vond het uitstekende arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Van Grinsven het welletjes en floot hij voor het einde.

De uitgangspositie voor de return is dus uitstekend te noemen, maar op 2e Pinksterdag zal DESK ongetwijfeld alles geven om degradatie te voorkomen. Voor Heeswijk zaak om dit prachtige seizoen nog met een paar wedstrijden te verlengen.