GetAttachment.aspxOp 25 mei stond de eerste wedstrijd in het kader van de nacompetitie op het programma. De volgende wedstrijd stond op het programma; Veld, senioren, 0614 Mannen Zondagcompetitie 2e ronde, 3e klasse/4e klasse, poule 3D-4G-4H. Een mondvol voor de wedstrijd tegen Hapse Boys, dat in de eerste ronde DVG verslagen had. Hapse Boys kwam met een indrukwekkende supportersschare naar Dinther toe. Dat dit uiteindelijk niets zegt over de kwaliteit van het voetbal is ook een feit.
Avesteyn was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, het drong de Hapse Boys ver terug in de verdedigende stelling. Doelpunten leverde dit echter niet op. Na de rust ging Avesteyn op de zelfde voet verder. Dit resulteerde in de 1-0. Uit een corner kopte Tjeu Adank de bal terug op Dries Heerkens die mee bal met het links in het Hapse doel kogelde.
Vermeldenswaardig hierbij is dat Dries, woonachtig en werkzaam in Brussel, zich speciaal voor de nacompetitie gemeld heeft. Dit zou voor Avesteyn de opmaat kunnen zijn om naar de 2-0 op jacht te gaan, helaas bleek dit niet zichtbaar.
Avesteyn liet zich terugzakken waarna de Hapse Boys de 1-1 scoorde. Dit doelpunt kwam voort uit een minder verdedigende actie van Avesteyn. Hapse Boys rook hun kans en ging op jacht naar de 1-2. Zij kregen hiervoor een uitgelezen kans in de vorm van een curieus gegeven penalty. De scheidsrechter beoordeelde dat onze aanvoerder Bjørn van den Berg een handsbal maakte binnen de 16 meter. De uitleg die hieraan gegeven werd was meer dan wankel. Avesteyn had het geluk dat Glenn Buermans deze "pingel" meer dan voortreffelijk stopte. De eindstand was hiermee op 1-1 bepaald. Volgende week is het aan Avesteyn om de klus te klaren. Winst op de Hapse Boys betekent handhaving.