Voetbal

DSC00394 2Na de 0-4 overwinning in Kaatsheuvel dachten velen dat de return op sportpark De Balledonk een formaliteit zou worden voor het team van trainer Marc vd Ven. DESK startte echter furieus aan de wedstrijd en met vier aanvallers wisten ze snel twee doelpunten te maken. Toen het na rust zelfs 0-3 werd rechtte Heeswijk de rug en kwam terug tot 2-3 door doelpunten van Tom Sleddens en Wouter van Dijke. Dat in blessuretijd de 2-4 nog viel was slechts interessant voor de statistieken.

Nadat de voltallige selectie van Heeswijk op een heerlijke sportmaaltijd van Catering Verheijden was getrakteerd, begonnen de blauw-witten met een 4-0 voorsprong vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen DESK. De Kaatsheuvelnaren startten met vier aanvallers aan de wedstrijd en voerden daarmee direct de druk op op het doel van Patrick Lunenburg. Na 6 minuten resulteerde dit al in de eerste treffer van de bezoekers. Lucas Mallens schoot vanaf 18 meter op doel en door een venijnig stuitje kon Lunenburg de bal niet keren.
Na een kwartier werd het ook 0-2 toen Joey Lokasi een diepe bal na mistasten van Camiel van Doorn knap controleerde en langs de Heeswijk-goalie in het doel schoof. De thuisploeg pakte het vervolgens beter op en daardoor bleef verder gevaar uit. Net voor de pauze kregen de gastheren zelfs nog wat mogelijkheden op een treffer maar Van Dijke en Turgay Arslan waren niet succesvol.

Na de rust ging het redelijk gelijk op, maar na een kwartier schoot Rob Klerx een vrije trap onhoudbaar binnen waardoor de 0-4 uit de heenwedstrijd bijna ongedaan gemaakt was. Gelukkig voor het talrijke publiek rechtte het thuisteam vervolgens de rug en stond er na 65 minuten weer 2-3 op het scorebord. Eerst was Sleddens met een leep stiftje succesvol op aangeven van Van Dijke. Een minuut later was de topscoorder zelf doeltreffend na een weergaloze actie van Stef Adank. Vervolgens kreeg Heeswijk zelfs nog kansen op de 3-3, maar Michel van Druenen en Danny Aarts kwamen niet tot scoren. Vlak voor het eindsignaal scoorde Klerx van afstand nog de 2-4, maar direct daarna blies scheidsrechter Van Berkel voor het laatst en wist Heeswijk zich verzekerd van de volgende ronde.

Om de droom om te promoveren naar de 1e klasse werkelijkheid te laten worden, dient de ploeg van trainer vd Ven SC ’t Zand uit Tilburg over twee wedstrijden te verslaan. Op 31 mei spelen de blauw-witten in Tilburg, op 7 juni is de return in Heeswijk.DSC00325 2