2015-05-31 SC t Zand -  HeeswijkDoor het uitschakelen van het roemruchte DESK rest Heeswijk nog één laatste horde voor het bereiken van de eerste Klasse: SC 't Zand uit Tilburg. Na een boeiende eerste wedstrijd in Tilburg staat de teller op 3-3 en is duidelijk dat het volgende week in Heeswijk een spannende finale zal worden. Onder begeleiding van dhr. Bezemer openden beide ploegen fel op het goed bezochte sportpark aan de Bijsterveldenlaan. Na wat speldenprikjes van 't Zand in het eerste kwartier, kantelde het duel in de 17e minuut. Eerst was er een grote kans voor ‘t Zand, maar Rens v.d. Hout trof vanuit kansrijke positie doelman Lunenburg. Diens uittrap werd verkeerd ingeschat door de Tilburgse achterhoede en niet voor het eerst dit seizoen wist Wouter van Dijke hiervan optimaal te profiteren. Hij troefde doelman Kogels af en mikte uit een moeilijke hoek de bal met links binnen. 'T Zand was van slag en zag binnen tien minuten de schade fors oplopen. Eerst krulde Stef Adank een vrije trap prachtig binnen van 20 meter, vervolgens was Danny Aarts aan zet. Na een combinatie met Alpdogu slalomde hij door de Tilburgse defensie. Zijn inzet was voor doelman Kogels, maar de rebound voor de meegelopen Rob Tips, die Heeswijk in een zetel schoot: 0-3.

Nog voor rust verkleinde 't Zand de marge. Een schot na een afgeslagen corner werd geblokt door Juul Heerkens, echter was daar een arm aan te pas gekomen volgens scheidsrechter Bezemer. Daan van Hal tekende vanaf de stip voor 1-3.

Het eerste kwartier na rust werd door Heeswijk goed doorstaan, maar hierna viel, wederom na een afgeslagen corner, de 2-3. Rechtsback Van Hal zag zijn schot van richting veranderd worden en doel treffen. Een paar minuten later was Boelen dicht bij de gelijkmaker, maar Lunenburg was alert. In het restant van de wedstrijd speelde het schouwspel zich voornamelijk af op de helft van Heeswijk, maar met dank aan onzuiverheid in de passing en de straffe wind strandde het merendeel van de Tilburgse aanvallen vroegtijdig. Vlak voor tijd zou echter toch de gelijkmaker vallen. Gedragen door de wind viel de bal op het hoofd van Cuijpers, die ongelukkig zijn eigen doelman passeerde. De laatste kans in blessuretijd was voor Van den Broek namens Heeswijk, maar diens kopbal werd net op tijd van de lijn gehaald.

Daarmee zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zinderende finale op zondag 7 juni op Sportpark De Ballendonk in Heeswijk. Een unieke kans voor Heeswijk om historie te schrijven en voor eigen publiek de 1e Klasse te bereiken. Wij roepen iedereen die Heeswijk een warm hart toedraagt op om de ploeg te komen steunen!