081109-rt-heeswijk_hvv_helmond.jpgHet was afgelopen zondag ‘Super Sunday' in de Derde Klasse D, de top 4 speelde tegen elkaar. Grote winnaar werd Nulandia dat koploper Rood Wit met liefst 4-0 versloeg, en door dit resultaat nú de koploper is. Op De Ballendonk maakten de nummers 2 en 4 van de ranglijst, HVV Helmond en Heeswijk, er een prachtig voetbalgevecht van, geen van beide ploegen ging met de winst aan de haal, maar het publiek was de grote winnaar

Vanaf minuut één leken beide ploegen zich bewust van het belang van de wedstrijd. Het spel golfde heen en weer, maar het was HVV dat de beste kansen kreeg. Toch werd de rust gehaald met 0-0.

Na de pauze drong Heeswijk meer aan en kreeg het via Rob Tips een 100% kans. Zijn inzet werd echter gepareerd door de HVV-goalie. Luttele minuten later toonde Frank Dobbelsteen zijn klasse. Een lange bal in zijn richting, controleerde de spits uitstekend, om vervolgens met een ouderwetse punter de 1-0 tegen de touwen de schieten.

Zo’n tien minuten later stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Rob van Hoof hield drie Heeswijk verdedigers bezig en besloot met een knap schot in de verre hoek. Meer werd er niet gescoord, mede dankzij prima keeperswerk van Heeswijks doelman Patrick Lunenburg. Aan de andere kant kopte Ron Heesakkers vlak voor tijd nog net over.

Met één punt konden beide ploegen uiteindelijk tevreden zijn.