Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

081212-lvdv-zaaljeugd.jpgOp vrijdag 12 december vond het halfjaarlijkse zaalvoetbaluur voor de jeugd van Heeswijk, Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch weer plaats. Van 18.00 uur waren elf tieners naar sporthal de Zaert gekomen om een uurtje onderling te zaalvoetballen op uitnodiging van zaalvoetbalvereniging HDL. Met een vaste basis van jeugdige spelers neemt het niveau elk half jaar toe. Het publiek werd vermaakt met mooi voetbal.


Veelal jongens uit de C-jeugd van Avesteijn en vv Heeswijk hadden gehoor gegeven aan de oproep een uurtje te komen ballen. Op deze manier wil de plaatselijke zaalvoetbalvereniging haar sport promoten. Op dit moment vinden 450 zaalvoetballers wekelijks op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond de weg naar de Zaert om elkaar in drie poules sportief te ontmoeten. Om de doorstroom te bevorderen is elk half jaar de gelegenheid voor 13-, 14,- en 15-jarigen in dit uur kennis te maken met het zaalvoetbal.

Nadat bestuurlid Lambert van der Ven uitleg had gegeven over het zaalvoetbal in de Zaert werd er onderling een partijtje gevoetbald.
In de pauze was er tijd voor iedere speler om twee strafschoppen te nemen op de voorzitter van de vereniging Erwin van Kessel.
In de tweede helft werd het krachtsverschil tussen het oranje team en de gekleurde spelers duidelijk.

Tegen 19.00 uur werd het jeugduur afgesloten met het inmiddels traditionele drankje in de sportkantine. We kijken terug op een sportief en gezellig uurtje, waarbij vooral het niveau opviel. Er werd heel attractief gevoetbald, met een reeks mooie combinaties, waaruit ook regelmatig een mooi doelpunt werd gemaakt.

Tot over een half jaar maar weer!