2009-03-01_heeswijk-roodwit.jpg01-03-2009 Heeswijk - Rood Wit 0-1
Na een heel lange winterstop werd er zondag weer gebald in de Derde Klasse D, maar voor Heeswijk had de winterstop wel een weekje langer mogen duren. Het was nog niet bij de les en verloor met 0-1 van koploper Rood-Wit '62. De eerste helft was van een dramatisch niveau. Heeswijk voetbalde nauwelijks en ook Rood-Wit hanteerde veelvuldig de lange bal, waardoor er voor de toeschouwers weinig te genieten was. Even voor rust kwamen de bezoekers uit Helmond op voorsprong. Koen Heesakkers liet zijn tegenstander te makkelijk voorgeven en die had een medespeler voor het uitkiezen. Camiel van Doorn had namens Heeswijk nog wel een kansje op de gelijkmaker gehad maar zag zijn inzet gekeerd door de Rood-Wit goalie.

In het tweede bedrijf was de vraag of Heeswijk er een tandje bij kon zetten. Maar dit bleek nauwelijks het geval. Vlak voor tijd was Koen Heesakkers nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap schampte de lat en ging over. Voor Heeswijk rest er nu niks anders dan hard te trainen want volgende week wacht een nieuwe sterke tegenstander; Nulandia. Saillant detail, Hans van Es, nu trainer van Heeswijk, is dat volgend jaar van Nulandia.