vvhnulandia832009.jpgNulandia en Heeswijk maakten er zondag een streekderby van zoals deze bedoeld zijn. Veel strijd, kansen voor beide doelen en de eindstand in evenwicht. Voor Heeswijk-trainer Hans van Es was het een bijzondere wedstrijd, volgend jaar staat hij namelijk onder contract in Nuland.

De eerste helft was voor de thuisploeg (Nulandia). Het was dan ook geen verrassing dat de ploeg van Gaby Kuipers als eerste scoorde. Erik de Groot werd op maat bediend en faalde niet één op één met doelman Patrick Lunenburg van Heeswijk.

In de tweede helft begon Heeswijk met het mes tussen de tanden en leverde het de strijd die het de eerste helft verzuimde te leveren. En het kreeg loon na werken. Hein van Nuland kopte, een op maat aangesneden vrije trap van Koen Heesakkers, prachtig binnen. Voor Van Nuland is het voorlopig zijn laatste doelpunt in Heeswijk 1, aangezien hij komende dinsdag vertrekt voor een fietstocht naar Gibraltar.  Dan heeft hij op de fiets iets moois om aan terug te denken. Ondanks verwoede pogingen voor beide doelen bleef het 1-1.