vvheeswijkmierlohout.jpgVoor Heeswijk stond afgelopen zondag een sleutelwedstrijd op het programma. Het ontving op de eigen Ballendonk Mierlo-Hout, dat voor aanvang van de wedstrijd één verliespunt minder had dan Heeswijk en één plek lager op de ranglijst stond. Kortom winst voor Heeswijk betekende dat een prima subtopper zou blijven, verlies betekende dat het in verloop van de competitie nog op moest gaan letten voor het degradatiespook.

En Heeswijk begon als een speer. Binnen twee minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Uit een corner van Maarten van den Broek, tikte voorstopper Michel van Druenen, in twee instanties, de bal binnen. En Heeswijk had kansen op meer. Vooral Rob Tips zal zich nog wel eens achter de oren krabben, hij miste een 100% kans. Heeswijk haalde de rust met 1-0, maar zag achterin wel haar doelpuntenmaker Van Druenen wegvallen. De verdediger botste met zijn hoofd tegen het hoofd van een tegenstander en moest het veld met een flinke hoofdwond verlaten.

In de tweede helft nog een opmerkelijke wissel scheidrechter De Haas bleef geblesseerd achter en werd vervangen door scheidsrechter Haak die de tweede helft, in spijkerbroek, volmaakte. Doelpunten leverde het alles niet meer op.