Voetbal

vvherp2009.jpgAlle aandacht in de Derde Klasse D ging afgelopen zondag uit naar de topper tussen de nummer 1 (Rood-Wit) en de nummer 2 (Herpinia), uitslag 1-1. Maar ook in Erp stond een mooie wedstrijd op het programma. Het duel tussen thuisploeg Erp en Heeswijk.

Erp heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, Heeswijk staat keurig in de subtop en kan misschien nog wat leuks doen in de laatste periode. Op het niet echt bijster goede hoofdveld in Erp was Heeswijk in de eerste helft de betere ploeg. Maar echte kansen waren er weinig te noteren. Tot tien minuten voor rust. Een goede Heeswijk-aanval had als eindpunt Camiel van Doorn. De aanvoerder zag zijn eerste schot geblokt, maar poging twee had een doelpunt tot gevolg.

De tweede helft begon met een offensief van de thuisploeg. Heeswijk had het even moeilijk, maar doelman Patrick Lunenburg hield zijn doel schoon. Toen besloot Heeswijk-trainer Hans van Es wat wijzigingen in zijn elftal aan te brengen. En met resultaat. Invaller Toine Smulders zorgde voor veel onrust in de achterste linie van Erp. Zoveel onrust dat hij in de zestien werd gevloerd en een strafschop meekreeg.  Ron Heesakkers zette de penalty om en de wedstrijd was beslist, maar nog niet afgelopen... Ook de andere invaller Fons van Nuland kreeg nog zijn´ moment of fame´. Bediend met een subtiel hakballetje van opnieuw Smulders, faalde Van Nuland oog in oog met de Erp-goalie niet. Heeswijk stijgt door de overwinning naar plek 4, Erp zakt naar de voorlaatste plaats en zal alle zeilen bij moeten zetten.