Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

fcbrabant.jpgFC Brabant speelde op 24 maart 2009 met volle overtuiging tegen Volendam in een bijna uitverkocht KRAS voetbalstadion onder leiding van scheidsrechter Dick Jol. In het team van FC Brabant met o.a. Grad Damen, Rachid, Mental Theo, Frenk de Wert en Conny Bens bleek duidelijk veel voetbal intelligentie te zitten.

Coach Jack had samen met zijn assistent HaDeejer Theo Lucius en mental coach Frans Duyts zijn zaakjes goed voor elkaar. Een uitgekiende taktiek waarin de bal snel werd rondgespeeld zorgde voor momenten van "gallery play" zoals dat heet. Het eerste doelpunt van HaDeejer Twan Wonders was een 'wereldgoal'. Van 35 meter afstand dropte hij de bal achter de Volendam keeper.

Het 2e doelpunt was van een zeer goed reagerend John Bens, kastelein van Cafe D'n Bens uit Langeboom. Een foutieve uittrap van de Volendam keeper werd door een razendsnelle John onderschept en beheerst in de hoek geschoten. Een aangeslagen Volendam vocht zich terug in de strijd en kwam via 1-2 terug naar 2-2. Daarbij moet worden aangetekend dat het 2e doelpunt van Volendam, gescoord door Simon, van ongekende klasse was. Met links in de volley aannemend en met rechts verwoestend uithalen. Maar binnen 2 minuten scoorde FC Brabant de 2-3 dankzij geweldig combinatiespel door het centrum van de Volendammer verdediging.

De 2-4 kwam wederom via een prima combinatie en werd uiteindelijk gescoord door de razandsnelle rechterspits Gijs Bens (zoon van John en neef van Conny). In de laatste minuut kreeg Volendam nog een geweldige kans door een vrije trap van Nico Runderkamp die tegen de paal kwam.

De 'Brabantse Nacht' kreeg na afloop van de wedstrijd in Café De Vrijheid aan De Dijk in Volendam nog een lang vervolg. En met de beker voor in de spelersbus van FC Brabant keerde het team van Brabant uiteindelijk moe maar tevreden huiswaarts. Hier nog een impressie vanaf de website van de NOS: http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/14821

Achtergrond:

Vanavond in Volendam stadion; FC Brabant tegen Volendam
Na een wekenlange voorbereiding is het dan vandaag eindelijk zo ver. In het stadion van FC Volendam wordt vanavond vanaf 20.00 uur de wedstrijd Volendam - FC Brabant gespeeld. Voor deze unieke wedstrijd gaat het stadion om 19.00 uur open. De entree voor de wedstrijd bedraagt € 5,= p.p. De totale entree opbrengst zal geschonken worden aan SOS Kinderdorpen.

In het Brabants team, onder leiding van Jack Feld (Viking) spelen o.a. Grad Damen, Rachid, Mental Theo, Frenk de Wert (Tilt), Conny Bens (Tilt), Remco Kwaspen (Viking/Sjeng), en de kasteleins Jeroen v.d. Broek (Cafe De Toren) en John Bens ( Cafe D'n Bens). Mogelijk wordt het team van FC Brabant vandaag nog aangevuld met één extra speler. Maar de onderhandelingen daarover zijn nog in volle gang..... -:)!

Het Brabants team wordt door de insiders zeer sterk geacht. Niet alleen door de individuele technische kwaliteiten van de diverse spelers maar ook de de onverzettelijkheid en prima conditie van met name de spelers van de band Tilt. En dat is zeer begrijpelijk omdat de wedstrijd uit een weddenschap tussen Jan Smit en Tilt is ontstaan.

In het Volendamse team spelen o.a. Jan Smit, Simon Keizer, Jaap Kwakman (3 J's), Wietse Bodde, Nico Runderkamp en Edwin Zoetbier. Natuurlijk wordt dit team door de technische leiding van FC Brabant niet onderschat. "Ik zie met name aan de rechterkant mogelijkheden. De snelheid welke wij aan die kant hebben met Conny Bens en Grad Damen kan in ons voordeel werken", aldus coach Jack.

Intitiatiefnemers Jan Smit en Frenk de Wert hopen op zoveel mogelijk publiek vanavond. "We zijn begonnen als grap maar door het Goede Doel wat we er aan verbonden hebben zou het leuk zijn als er veel belangstelling is voor deze unieke wedstrijd", aldus de beide heren. De wedstrijd staat onder leiding van Dick Jol. Stadionspeaker vanavond is oud Volendam speler en tegenwoordig commentator bij Eurosport Frank Kramer.