vvh120090405.jpgHeeswijk heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om de derde periode. Voor de derde keer op rij werden namelijk drie punten gehaald, Boskant was het slachtoffer.Heeswijk kende een vliegende start. Binnen vijf minuten kon het thuispubliek op sportpark De Ballendonk de handen al in de lucht steken.

Fons van Nuland kreeg een afvallende bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en zag zijn inzet via een Boskants been in het doel verdwijnen. Niet veel later viel de 2-0. Een corner, getrapt door Maarten van den Broek, werd verlengd en kwam terecht bij Rob Tips. Tips kende geen moeite om de Boskant-goalie voor de tweede keer te passeren. En toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Boskant kreeg nog wel mogelijkheden op een aansluitingstreffer maar de lat en doelman Patrick Lunenburg stonden succes in de weg.

In de tweede helft kreeg Heeswijk via Ron Heesakkers, Dylan Davies en Fons van Nuland nog enkele grote kansen maar de schade voor Boskant bleef beperkt tot 2 tegentreffers. Door de eigen overwinning en de nederlaag van Herpinia (0-1 tegen Nulandia) stijgt Heeswijk naar de derde plek op de ranglijst.