berghemvvh2009.jpgKampioen werd Heeswijk dit jaar (net) niet, maar Hans van Es en zijn mannen kunnen terug kijken op een prachtig seizoen. Met het mooie aantal van 44 punten uit 22 wedstrijden werd een knappe tweede plek behaald achter kampioen Nulandia. Afgelopen zondag werd Berghem Sport als allerlaatste, in de reguliere competitie, aan de zegekar gebonden.

Vanaf minuut één was Heeswijk de overheersende partij en kreeg via Frank Dobbelsteen de eerste kans van de wedstrijd. Heeswijks spits trof echter de paal. Lang duurde het echter niet of er kon wel gejuicht worden. Ron Heesakkers was sterk in het keepersgebied en zag, met wat fortuin, zijn bal in de winkelhaak verdwijnen. Voor rust werd de marge ook nog twee. Maarten van den Broek legde vanaf de zijkant aan voor een vrije trap. Zijn inswinger werd door niemand beroerd, ook niet door de doelman, en viel binnen. Diezelfde Van den Broek was ook nog dicht bij de 3-0 maar zijn tweede vrije trap, zelfde recept, belandde op de lat. Aan de overzijde moest doelman Patrick Lunenburg één keer ingrijpen op een kopbal van Ricky van Orsouw.

In de twee helft was één fase beslissend. Fons van Nuland trok aan de noodrem nadat een Berghem Sport speler op doelman Lunenburg afstormde. Scheidsrechter Kézèr vond het geen doorgebroken speler en trok geel. In de ogen van de Berghem Sport spelers te mild bestraft. In de protesten die volgden kreeg Ricky van Orsouw binnen twee minuten twee keer geel en kon dus inrukken. Vervolgens speelde Heeswijk de wedstrijd uit en het kan het zichzelf aanrekenen dat het nog maar één keer scoorde, via een kopbal van Frank Dobbelsteen.

Over is het seizoen trouwens nog allerminst voor Heeswijk. Volgende week zondag start Heeswijk, als winnaar van de derde periode, aan de nacompetitie sv Blerick is dan de tegenstander. De eerste wedstrijd wordt gespeeld op De Ballendonk en zal zoals gewoonlijk beginnen om 14.30 uur.