08-09_heeswijk_b2.jpgOp zaterdag 2 mei is het jongens-B2-team van VV Heeswijk ongeslagen kampioen geworden. In een zinderende uit-wedstrijd tegen SDDL, met goed spel en veel kansen voor VV Heeswijk, trokken de B2 aan het langste eind. In de eerste helft speelden de B2 met veel druk naar voren.

Vooral uit de hoekschoppen ontstonden een aantal gevaarlijke situaties voor het doel, maar zonder resultaat. Ook de schoten uit de tweede lijn waren te weinig gevaarlijk. Met de 0-0 bij rust mocht SDDL niet klagen, hoewel ook zij uit counters hun kansen creëerden. De spanning steeg dus voor Heeswijk-B2. Er moest gewonnen worden om het kampioenschap zeker te stellen.

Kort nadat SDDL een hele grote kans liet liggen en na knap keeperswerk van Vincent van Schijndel, sloeg Heeswijk alsnog toe met een droge knal van Thijs van Beekveld (assist van Rob Vissers). Een verdiende 1-0. Kort daarna viel de 2-0, ook van Thijs van Beekveld. De B2 bleven met veel druk naar voren voetballen en dat leverde nog 2 doelpunten op, maar beide werden afgekeurd (buitenspel en vanwege een overtreding) door een prima leidende scheidsrechter uit het kamp van SDDL.

Het B2-team, met als hoofdtrainer en hoofdcoach Willy van Schaijk, leed slechts 2 verliespunten. Uitgerekend tegen buurman Avesteijn werd het een gelijkspel. Alle andere wedstrijden werden gewonnen. Na het herfstkampioenschap en de daarop volgende promotie dus een uitzonderlijke prestatie van een team dat goed speelt, maar vooral veel voor elkaar over heeft!

"B2: proost!"