2009-05-10_heeswijk-blerick.jpgHeeswijk veegt de vloer aan met Blerick
In de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse ontving Heeswijk op eigen veld sv Blerick. Heeswijk en Blerick waren totaal onbekenden voor elkaar en dus is het altijd afwachten hoe de ‘wedstrijd' zich ontwikkelt. Maar een ‘wedstrijd' was het al na één minuut niet meer.

Al uit de eerste hoekschop scoorde Heeswijk namelijk. Ron Heesakkers vond met zijn voorzet neef Koen Heesakkers, die kopte vervolgens bekeken terug en Rob Tips knikte de 1-0 tegen de touwen. Niet veel later volgde de 2-0. Dylan Davies stuurde Rob Tips weg, deze behield het overzicht en gaf Hein van Nuland een niet te missen kans. Heeswijk was superieur en het arme Blerick wist niet waar het, het zoeken moest. Binnen het half uur werd het ook nog 3-0, via een doelpunt van Ron Heesakkers. Toen gloorde er plots toch hoop voor Blerick. Een vrije trap vanaf twintig meter werd door doelman Patrick Lunenburg niet helemaal goed beoordeeld, mede door een stuit in de ‘zandbak' voor hem, en plofte onder hem door de goal in. Maar Heeswijk was niet onder de indruk van de tegentreffer. Nog voor rust kopte Frank Dobbelsteen op aangeven van Camiel van Doorn de 4-1 binnen. Om het drama voor Blerick compleet te maken kwam het ook nog eens met tien man te staan door een rode kaart.

Na rust was de wedstrijd een stuk saaier. Heeswijk geloofde het wel en Blerick kon geen vuist maken. Doelpunten bleven lang uit. Tot Dylan Davies ongeveer een kwartier voor tijd ontzettend veel tijd en ruimte kreeg in het zestienmetergebied van de bezoekers. Heeswijks centrale middenvelder kegelde de bal onderkant lat binnen voor de 5-1. Het slotakkoord namens Heeswijk kwam van super sub Toine Smulders. De invaller zette aan voor een dribbel en besloot met een keurige schuiver met links. Met een 6-1 eindstand staat Heeswijk met één been in de volgende ronde van de nacompetitie maar donderdag volgt nog wel de return in Blerick.

Verslag van sv Blerick

Het eerste elftal van vv Heeswijk heeft de eerste wedstrijd van de nacompetitie overtuigend met een 6-1 overwinning geopend. Tegenstander was SV Blerick, wat uitkomt in de derde klasse C en daar als zesde in de eindstand was gerangschikt.  SVB stond met een sterk gehavend elftal aan de aftrap. Geblesseerd waren Kevin Bosman en doelman Frank Decker. Daarnaast waren Ismael Waisappy en Jan Maas geschorst.

Heeswijk nam in de eerste helft meteen het initiatief en via gevarieerd aanvalsspel werd de verdediging van SVB in verlegenheid gebracht wat al snel resulteerde in een 3-0 achterstand. Na een half uur werd Blerick sterker en het was Esam Douhdou die de 3-1 liet aantekenen. Niet veel later werd Jente Gielen met een zeer twijfelachtige rode kaart van het veld gestuurd en moest Blerick een klein uur met tien man verder. Nog voor de rust maakte Heeswijk er 4-1 van.

Na de rust een beter SVB. Nu werden er volop kansen gecreëerd maar die waren niet besteed aan SVB. Heeswijk kreeg nog twee kansen en die leverden beide een doelpunt op waardoor de 6-1 eindstand op het scorebord verscheen.

Aanstaande donderdag is de return. Het ziet er overduidelijk naar uit dat het mission impossible wordt maar de wonderen zijn de wereld nog niet. We verwachten dan ook veel supporters donderdag op Sportpark 't Saorbrook om de jongens te ondersteunen.