ave32009.jpgDe spelers van Avesteyn E3 moesten hun laatste wedstrijd voetballen tegen Margriet E8, het was voor Avesteyn E3 wel een heel belangrijke wedstrijd als ze gelijk speelde waren ze kampioen.

Dat was heel bijzonder, twee weken geleden hadden de begeleiding en spelers dat niet verwacht, Fc Uden stond op de 1e plek en was eigenlijk niet meer in te halen. Alleen verloor Fc Uden vorige week hun voorlaatste wedstrijd en Avesteyn E3 won hun voorlaatste wedstrijd. Door dat goede resultaat van de vorige wedstrijd bleek het tot de laatste wedstrijd erg spannend, er waren ontzettend veel ouders,opa's en oma's naar het Avesteyn complex gekomen om de jongens aan te moedigen.

Al vlug in de wedstrijd bleek dat de spelers helemaal geen last hadden van de spanning die er heerste, langs de lijn liep de spanning steeds hoger op, en toen Rui vd Braak de 1-0 scoorde ging echt iedereen uit z'n dak.

Het spel liep echt heel lekker, er werd goed overgespeeld en af en toe moest Steven ( kei van een keeper ) ingrijpen, want Margriet was af en toe best gevaarlijk voor de goal van Avesteyn.
Daarbij moet wel gezegt worden dat bij Margriet een super keeper in de goal stond, hij hield alle ballen uit zijn doel, of het nog hoge of lage ballen waren, hij had ze allemaal.

Bij rust was het nog 1-0,dan de 2e helft, al vlug hadden we in de gaten dat Margriet alles op een gelijk spel wilde zetten, want dan zou Margriet E7 ook kampioen worden.

En ja hoor een bal ging hoog naar de helft van Avesteyn, de heel goed spelende verdediging kon net niet ingrijpen, en net dat ene momentje, was de speler van Magriet er iets sneller bij de bal als een Avesteyner, en Margriet scoorde 1-1. De gehele Margriet supportersgroep ging uit hun dak, bij deze stand zou Margriet E7 ook kampioen zijn!

De begeleiding van Avesteyn E3 ging nog een keer alles uit de kan halen en zette een extra aanvaller in. Maar de goed keepende Margriet Keeper had vandaag echt een superdag, het mag best verteld worden dat hij de man van de wedstrijd was, nogmaals een compliment.

Dan terug naar de wedstrijd, de spelers van Avesteyn gingen nog een keer met z'n allen voor de winst, maar helaas de keeper stond niets toe.

De scheidsrechter gaf aan dat de laatste minuut inging en alle aanwezige riepen de jongens toe om met z'n allen naar voren te gaan. De spelers van Avesteyn E3 hebben gestreden als klasse spelers van een hoog nivo. Alle spelers hadden zich voor de volle 100% ingezet en het kampioenschap zou een feit zijn.

Gelukkig vloot de scheids af en toen was het feest, iedereen kwam het veld op om de spelers en begeleiding te feliciteren met het behaalde kampioenschap, klasse.

De aanwezige ouders hadden er al rekening meegehouden en de Alcohol vrije Champagne kwam voor de dag.

Zelfs een echte kampioensschaal kwam er aan te pas.

Namens het jeugdbestuur willen we hierbij spelers en begeleiding en trainers feliciteren met hun behaalde kampioenschap.