Voetbal

2009-05-21_heeswijk-roodwit.jpgHeeswijk naar finale nacompetitie. Heeswijk en Rood-Wit speelden afgelopen donderdag de return in de tweede ronde van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. Heeswijk won de uitwedstrijd eerder al met 1-3 en dus leek een finaleplaats in zicht.

De wedstrijd begon redelijk gelijkopgaand. Rood-Wit moest natuurlijk scoren en was hier ook ontzettend dichtbij maar Heeswijk-doelman Patrick Lunenburg had het geluk aan zijn zijde en zag de eerste grote kans van de bezoekers via de paal terug het veld in komen.Dit was ook het keerpunt in de wedstrijd. Na die fase was Heeswijk heer en meester en produceerde de ene uitgespeelde aanval na de andere. De 1-0 kwam van Frank Dobbelsteen die een voorzet van Ron Heesakkers goed binnenkopte. Vervolgens leek Fons van Nuland de score te verdubbelen, maar hij zag zijn inzet, volkomen ten onrechte, afgekeurd worden door de grensrechter. Maar Heeswijk wanhoopte niet en bracht nog voor rust de stand op 4-0. Dylan Davies, opnieuw Frank Dobbelsteen en Ron Heesakkers waren trefzeker.

Na rust kreeg Heeswijk kans op kans om de score te vergroten maar op onverklaarbare wijze bleef het ‘slechts' 4-0. Vlak voor tijd redde Rood-Wit zelfs de eer en werd het 4-1.

Komende zondag treft Heeswijk in de finale Herpinia. De ploeg uit Herpen stootte in de eerdere rondes Veritas en Milsbeek uit de nacompetitie. De wedstrijd staat gepland om 14.30 uur op het sportpark van Prinses Irene in Nistelrode.