2009-05-24_herpinia-heeswijk.jpgLaatste horde is er één te veel voor Heeswijk
Heeswijk kreeg afgelopen zondag de kans om het prachtige seizoen dat de club doormaakt, te bekronen met promotie naar de Tweede Klasse. Het Sportpark van Prinses Irene vormde het decor van de finale van de nacompetitie; tegenstander was Herpinia uit Herpen.

De 1500 (!) toeschouwers genoten in de eerste helft meer van het heerlijke zonnetje dan van goed voetbal. Heeswijk oogde zenuwachtig en kon haar grote kracht, het voetballen, niet echt etaleren. Herpinia daarentegen trapte elke bal naar voren, naar hun spitsen Jordy Suppers en Thijs van der Velden, en probeerde gevaarlijk te worden vanuit ‘de tweede bal'.

In de tweede helft besliste Herpinia de wedstrijd. Jordy Suppers anticipeerde goed op een voorzet en trapte de 1-0 via het hoofd van Heeswijk-doelman Patrick Lunenburg tegen de touwen. Heeswijk probeerde het daarna nog wel, maar speelde al een verloren wedstrijd. De 2-0 van Herpinia was de definitieve beslissing. Sander van Dieten scoorde na een afgeslagen bal na een vrije trap. Ron Heesakkers kreeg nog kansjes op een ere- en aansluitingstreffer maar hij zag zijn uitstekende inzetten gepareerd worden door de doelman van Herpinia. Dat Thijs van der Velden ook nog 3-0 en 4-0 scoorde was puur voor de statistieken.

Voor Heeswijk mag de nederlaag misschien een bittere pil zijn maar al met al mag de ploeg terug kijken op een prachtig seizoen. Ook Hans van Es, scheidend hoofdcoach, kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van Heeswijk, de ploeg die hij bijna leidde naar de Tweede Klasse...