Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

2009-05-22_laurens_van_os_met_frans_hoek.jpgNadat Laurens vorig jaar Nederlands kampioen keepen bij de 6-7 jarige was geworden, heeft hij dit jaar weer uitstekend gepresteerd. Na een zinderende finale is Laurens 2e geworden bij de 8-9 jarige.

 

Op 1 Mei heeft Laurens zich via de wedstrijden voor het kampioenschap van de regio zuid1 geplaatst voor de finaledag  op 22Mei in Nieuwegein.

Tijdens deze dag wordt er tegen leeftijdgenoten gestreden door middel van drie speciaal door Frans Hoek ontwikkelde keeperspel wedstrijden. De kampioenen krijgen een mooie trofee en de titel: De beste keeper of keepster van Nederland in hun leeftijdscategorie. In de leeftijdscategorie van Laurens hebben zich bijna 100 keepers geplaatst. Deze keepers streden in 10 groepen voor een plaats in de kwart finale.

Laurens was in een groep met pittige tegenstanders geplaatst. 1 van de tegenstanders was de medefinalist van vorig jaar. Ondanks de sterke tegenstand en vaak pittige wedstrijden wist Laurens 12 van de 15 partijen te winnen en 3 gelijk te spelen.

Dit was ruim voldoende om zich bij de beste 10 in de kwartfinale te plaatsen. De ¼ en de ½ finale wist Laurens overtuigend te winnen. Zodoende plaatste hij zich voor de Finale. Ook in de finale werden de 3 verschillende keepers wedstrijden afgewerkt. Na het eerste onderdeel had Laurens een 2-1 voorsprong, bij het 2e onderdeel werd de stand weer gelijk getrokken, 2-2. Zodoende moest het laatste onderdeel de beslissing brengen. Laurens bood zeer goed tegenstand, maar tegen een zeer sterke tegenstander werd het uiteindelijk 5-3 voor deze verdiende winnaar.

Na deze finale wedstrijd volgde nog de prijs uitreiking. Uit handen van Frans Hoek ontving Laurens de trofee voor zijn uitstekende 2e plaats. Uiteindelijk een zeer geslaagde dag met een verdiende winnaar en een zeer goede nummer 2.