Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

rh200906.jpg14 juni – Holten. Lang hikte hij er al tegenaan. Na weken zonder podiumplaatsen te hebben gezeten, was het eindelijk weer eens raak voor Masters I renner Rick van den Hanenberg (Berlicum).

De renner van het Bikers-Giant MTB Team voerde tot de finale de snelheid op en wist de kopgroep uit te dunnen tot slechts enkele renners. ‘Ik kwam helaas nog net wat te kort voor de echte finale, maar het resultaat van de intervaltrainingen die ik afgelopen weken heb gevolgd tonen aan dat ik weer op weg terug ben’, aldus een tevreden Van den Hanenberg met zijn 3e plaats.

Het veld dat inmiddels door en door verregend was, maakte de start van de elite-dames tot een waar slagveld. ‘Het was een extreem zwaar parkoers. Ik had een goede start, maar een paar honderd meter na de start reed ik vol de linten in. De organisatie had deze helaas nog niet verwijderd. Je bent op zo’n moment zo geconcentreerd en je gaat af op wat je bij het inrijden bent tegen gekomen. Daardoor moest ik van de fiets om het lint uit m’n fiets te krijgen en moest ik meteen vol in de achtervolging om weer terug te komen bij de kop’. ‘Het lukte Anouk om al na een ronde de aansluiting weer te vinden. Toch moest zij haar inspanning aan het eind bekopen met kramp in beide benen, waardor ze zich moest neerleggen bij een toch knappe 3e plaats’, aldus teammanager Dries van Roosmalen.

Guus Smits (Berghem) reed net als een week eerder in Arnhem, waar hij negende werd bij de elite-heren, een geweldig sterke race. Smits wist in de eerste ronde, na een sterke start, aansluiting te vinden bij de achtervolgende groep op de twee koplopers. ‘Ik voel me iedere week sterker worden. In de laatste ronde had ik het wel even zwaar, maar gelukkig kon ik me daar overheen zetten’, aldus Smits die ditmaal een 8e plaats voor zich wist op te eisen.

Gastrenner Patrick Vissers (Veghel) mistte duidelijk nog enige explosiviteit. ‘In het begin ging het nog wel, maar op het laatst kon ik niet meer op de macht naar boven stampen’. Vissers werd slechts 23e bij de Masters II. Daan van Rooij (Berlicum) reed bij de amateurs onder andere door een valpartij, waarbij hij verstrikt raakte in het frame van een concurrent, naar eveneens een wat tegenvallende 37e plaats.