zvvhdl.jpgVoor goede voorspellingen moet je bij Ramon Kézer van Arttekst zijn. Anderhalve maand geleden vroeg hij het bestuur hoe om te gaan met de situatie als drie teams op het einde van de competitie gelijk in punten staan. De afgelopen weken kwam dit scenario steeds dichterbij, maar dan moest er vandaag wel eerst nog gevoetbald worden...

Situatie op zaterdag 11 juli vooraf was Halte 5 Santé eerste met 62 punten uit 26 wedstrijden, Heuvel Elektro tweede met 59 punten uit 26 wedstrijden en Arttekst met 59 punten uit 26 wedstrijden derde. Om 18.00 uur trapten vandaag Arttekst af tegen Emgas. Emgas was in haar sterkste opstelling gekomen om de plannen van Arttekst te dwarsbomen om op gelijke hoogte met de koploper te komen. Dat leek te lukken, want al snel stond Emgas met 3-0 voor. Toch kwam Arttekst goed terug in de wedstrijd en direct na rust wist het zelfs op 4-3 voor te komen. Emgas kwam terug tot 4-4. Arttekst nam weer een voorsprong 5-4. Dat duurde lang, waardoor het spannend bleef. In de laatste vijf minuten nam Arttekst het heft definitief in handen en liep alsnog uit naar een 8-4 overwinning. Arttekst kwam met deze overwinning mee aan kop naast Halte 5 Santé.

Hierna kwamen Halte 5 Santé en Heuvel Elektro om 19.00 uur tegen elkaar in het strijdperk. Heuvel Elektro moest winnen om nog ergens aanspraak op te maken, terwijl Halte 5 Santé maar één puntje nodig had voor het kampioenschap. Heel lang ging het precies gelijk op. Het dreigde zelfs 0-0 bij rust te worden. Heuvel Elektro brak vier minuten voor rust de ban en kwam op 0-1. In de tweede helft deed Halte 5 Santé er alles aan terug in de wedstrijd te komen, maar het was Heuvel Elektro die met twee doelpunten meer afstand nam. Hierna kwam Halte 5 via een afstandschot 'even' terug in de wedstrijd, waarna Heuvel Elektro definitief de wedstrijd naar zich toetrok. Met duidelijke cijfers werd het kampioensfeest van Halte 5 Santé (in ieder geval voorlopig) aan diggelen geschoten: 7-1.

Komende woensdagavond is er om 19.00 uur een beslissingscompetitie in sporthal de Zaert. Om 19.00 uur spelen Arttekst en Heuvel Elektro de eerste wedstrijd van 25 minuten. Om 19.30 uur staat Halte 5 / Santé - Arttekst op het programma. Om 20.00 uur is de derde en laatste wedstrijd tussen Heuvel Elektro en Halte 5 / Santé. En dan valt er zeker een beslissing. Eerst wordt naar de punten gekeken, bij gelijk puntenaantal naar het onderling resultaat en als dat gelijk is wordt naar het doelsaldo gekeken.

Om 20.30 uur zullen we weten wie rechtstreeks naar de B-poule promoveert en dus kampioen van de C-poule wordt. Komt dat zien op woensdag 15 juli a.s. vanaf 19.00 uur in sporthal de Zaert in Dinther. We rekenen natuurlijk op heel veel toeschouwers.