Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

090715-beslissing_c_11.jpgDebutant Arttekst uit Loosbroek heeft in een bloedstollende beslissingspoule vanavond het kampioenschap in de C-poule van de zaalvoetbalcompetitie veroverd. Na een gelijkopgaande strijd tegen Heuvel Elektro (0-0) beslisten de penalty's in het voordeel van Arrtekst met 3-1. In de tweede wedstrijd tegen Halte 5 / Santé werd met duidelijke cijfers binnen de reguliere speeltijd met 3-0 gewonnen. Hierdoor was Arttekst niet meer te achterhalen.

Heuvel Elektro en Halte 5 / Santé beslisten vervolgens in de derde wedstrijd in een onderling duel wie zich uiteindelijk de nummer twee van de C-poule mag noemen. Ook deze wedstrijd ging lang gelijk op, maar zes minuten voor tijd werd het pleit door Dries Heerkens beslecht. Hij scoorde met een strak schot in de onderhoek. Heuvel Elektro speelt nu zaterdagavond 18 juli om 18.00 uur de beslissingswedstrijd tegen Ruijs Software. Onderling bepalen zij wie er volgend jaar in de B-poule speelt en wie in de C-poule. Ruijs Software is de voorlaatst van de B-poule van deze voetbaljaargang. 

De spannende beslissingspoule was nodig, omdat aan het eind van de reguliere competitie Halte 5 / Santé, Heuvel Elektro en Arttekst allen met 62 punten de koppositie bekleedden. Volgens het competitiereglement kan een kampioenschap nooit op doelsaldo worden beslist en kregen we een unieke situatie met beslissingwedstrijden tussen de drie genoemde teams. Het ‘rode boekje’ vermeldt dat elke beslissingswedstrijd na een gelijke stand met penalty’s moet worden beslist.  

En aldus geschiedde al na de eerste wedstrijd van de avond tussen Arrtekst en Heuvel Elektro. Na 25 minuten stond een gelijke stand van 0-0 op het bord, waar er wel degelijk kansen voor beide ploegen waren geweest de wedstrijd eerder te beslissen.Uiteindelijk werden de penalty’s beter genomen door Arttekst. Zowel Ramon Kézer, Thijs Lunenburg en Twan van der Doelen lieten de keeper Jos Hanegraaf van Heuvel Elektro kansloos. Drie spelers van Heuvel Elektro wisten het doel niet te treffen, alleen Reemondo Snijders lukte dat. Maar dat was te weinig voor de overwinning, die daarom naar Arttekst ging. 

De tweede wedstrijd was Arttekst meteen goed op dreef. Na amper 80 seconden stond de 1-0 voor Arttekst op het bord. Snel gevolgd door een tweede goal. Halverwege de wedstrijd werd de 3-0 gescoord, waarna de kans op 4-0 vele keren groter was, dan een tegendoelpunt. Al was Gerben van Lieshout met een vrije trap tegen de binnenkant van de paal heel dichtbij. Maar Halte 5 / Santé, voor zaterdag jl. nog de trotse lijstaanvoerder van de C-poule, voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Het samenspel bereikte zelden een niveau, waarmee een overwinning in zicht kwam. Heuvel Elektro trok een nieuwe beslissingswedstrijd komende zaterdag uit het vuur.

 Uiteindelijk bleef Halte 5 / Santé met lege handen staan. Na de derde wedstrijd van de avond stonden zij als enige met lege handen… Volgend seizoen opnieuw beginnen.