Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

090718-jubizvv10jaar_16.jpgOp zaterdag 18 juli sloot Zaalvoetbalvereniging HDL een lang seizoen af met een gedenkwaardige slotavond. De avond stond in het teken van het 10 jarig jubileum van de vereniging, die een veel langere geschiedenis heeft.  In 1974 werd het initiatief tot zaalvoetbal genomen door een aantal spelers van vv. Heeswijk. Eén van de initiatiefnemers Marijn van der Heijden keek op vrijdag 17 juli toe, hoe ‘zijn El Moto’ de zaalvoetbalschoenen aan de wilgen hing. Na 35 jaar stoppen zij ermee.

De spannende beslissingscompetitie in de C-poule zat iedereen nog in de benen. Afgelopen woensdag werd Arttekst kampioen. Op vrijdag en zaterdag waren de laatste competitiewedstrijden, die allemaal nog leuk waren voor de statistieken, maar vooral het plezier voorop hadden. 

Om 18.00 uur op zaterdag werd er afgetrapt voor promotie degradatie tussen de nummer voorlaatst van de B-poule en de nummer twee van de C-poule. Ruijs Software hield de eerste helft goed stand tegen Heuvel Elektro. Na een 0-2 achterstand ging men met 2-2 rusten. In de tweede helft liet Heuvel Elektro zien dat ze al wekenlang in een uitstekende vorm verkeren en wonnen overtuigend met 6-2 de wedstrijd. Hiermee werd alsnog promotie naar de B-poule bereikt en moet Ruijs Software het volgend jaar een treetje lager spelen in de C-poule.  

Om 19.00 uur speelden Cranen (de nummer voorlaatst van de A-poule) tegen VGI (de nummer twee van de B-poule). Dat het verschil tussen de kop van de B-poule en de staart van de A-poule klein is werd snel duidelijk. De beide teams hielden elkaar uitstekend in evenwicht, waarbij Cranen het overwicht aan spelers op de bank niet op het veld kon omzetten in doelpunten. VGI ging de eerste helft met een 3-1 voorsprong rusten. In de tweede helft stelde Cranen met gedegen spel orde op zaken en werd met 3-3 het einde van de wedstrijd bereikt. Penalty’s moesten de beslissing brengen over promotie/degradatie! Daarin was VGI nét iets beter dan Cranen en werd met 5-4 in het voordeel van VGI beslecht. Hierdoor speelt Cranen volgend jaar B-poule, waar VGI in de A-poule haar kunsten mag laten zien.  

Hierna kwam het hoogtepunt van de avond, waar ruim 150 mensen voor waren gekomen. Het ZVV HDL All Star team, geselecteerd door alle verenigingen, samengesteld uit spelers uit onze eigen competities, tegen het eredivisieteam FCK de Hommel. Het werd een prima en hoogstaande wedstrijd met mooi spel. Het All Star team, gecoached door onze eigen voorzitter Erwin van Kessel, gaf prima partij tegen het team van de FCK de Hommel, wat good-old John de Bever naar de Zaert had gehaald. De wedstrijd stond onder leiding van Math van Bekerom en Peter Wefels, twee eredivisiescheidsrechters en wedstrijdsecretaris Camiel Bissels. Na een 2-0 voorsprong van de Hommel verkleinde Rob Tips voor rust tot 1-2. In de tweede helft zorgde Rob zelfs voor de gelijkmaker, waarna de Hommel opnieuw aanzette en de stand weer in haar voordeel omboog; 2-3. Vervolgens liet Mark Wonders zien waar hij ijzersterk in is. Hij knalde een vrije trap droog in de benedenhoek.  Hiermee leek ons All Star team naar een verdienstelijk gelijkspel te gaan. Jammergenoeg scoorde FCK de Hommel in de laatste minuut 3-4 en ging alsnog met de winst aan de haal. Het ZVV All Star team bestond uit Maarten van den Broek (Langenhuijsen OZ), Dylan Davies (Langenhuijsen OZ), Frank Dobbelsteen (De Toren Vip's/Hadeco), Pieter Kuijpers (Langenhuijsen OZ), Emiel van de Sanden (Cranen), Rob Tips (Schuts Elektro), Luuk Verkuijlen (GEDO Elektro), Roy Wijlaars (El Torro) en Mark Wonders (100% Kerkzicht). In de eerste helft speelden zij in de shirts van Total Pack en in de tweede helft in de shirts van Emgas, die hiermee een mooie sponsorbijdrage leverden.  

Alsof het nog niet genoeg was trapten uiteindelijk tegen kwart over 9 El Torro en Heerkens Techniek tegen elkaar af in de finale om de El Moto-cup. Of er al niet genoeg spanning was geweest de laatste weken hielden ook deze teams elkaar, onder leiding van scheidsrechter Toon van Meurs, lang in evenwicht. Uiteindelijk wist El Torro, na het behaalde kampioenschap in de A-poule, ook de beker naar zich toe te trekken. Met 6-5 beslisten zij de bekerfinale van deze jaargang. 

Na afloop werd in de Pintenman onder het van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over dit enerverende seizoen. El Torro pakte het kampioenschap in de A-poule, Heerkens Techniek werd kampioen in de B-poule en Arttekst troonde zich als sterkste in de C-poule. Naast de  kampioenen in de B- en C-poule promoveren ook VGI (van B naar A) en Heuvel Elektro (van C naar B). Cranen en Rein van der Heijden degraderen van de A naar de B-poule, waar van Dijk auto’s/TGO en Ruijs Software volgend jaar ook een treetje lager gaan. Zij spelen in de C-poule.De laatste prijs dit jaar werd verdiend door Gedo Elektro. Zij wonnen de sportiviteitsprijs. 

Zaalvoetbalvereniging HDL dankt alle sponsoren en speciaal die sponsoren die voor de slotavond nog een extra bijdrage hebben geleverd. We wensen iedereen een hele fijne vakantie en tot het volgende seizoen. Op vrijdag 11 september wordt er weer gevoetbald.