090913_heeswijk_volkel.jpgHeeswijk speelde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2009-2010 tegen Volkel. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was voor de bezoekers, in de tweede helft was Heeswijk de overheersende partij. Een wedstrijd in evenwicht derhalve met een 1-1 gelijkspel als eindstand.

Volkel begon dus het sterkst aan de wedstrijd. Heeswijk wist zich geen raad met het opportunistische spel van de promovendus. Volkel deelde de lakens uit en Heeswijk kwam overal een stap te laat. Het was dan ook niet verrassend dat de ploeg uit Volkel op voorsprong kwam. Van Bakel kreeg zijn voet tegen de bal in een rommelige fase in het strafschopgebied van Heeswijk. Toon van der Pas kon de bal op de lijn ook niet meer keren en dus was de 0-1 een feit. Toch kwam Heeswijk nog voor rust op gelijke hoogte. Linksback Wout Kuijpers zette goed door aan de linkerkant en bediende Frank Dobbelsteen op maat.

Na rust was er nog één opvallend moment te noteren. Opnieuw Frank Dobbelsteen leek Heeswijk de drie punten te bezorgen, nadat hij een schot van Koen Heesakkers bij de tweede paal binnenwerkte. De assistent-scheidsrechter uit Volkel stak de vlag echter in de lucht vanwege vermeend buitenspel. Al met al een zeer dubieuze beslissing, maar beide ploegen moesten dus uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.