2009-11-08_heeswijk-vitesse.jpgNa vorige week verslagen te zijn door koploper Rood-Wit heeft Heeswijk zich zondag knap hersteld tegen Vitesse '08 uit Gennep. Vitesse kent tot dusver een matig seizoen in de 3de klasse, maar onlangs wisten ze in de beker wel hoofdklasser Gemert te verslaan. Heeswijk was dus gewaarschuwd en startte scherp.

In een mooi najaarszonnetje begon Heeswijk goed en kwam het al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een vrije trap werd door jubilaris Camiel van Doorn, hij speelde zijn 250e wedstrijd in Heeswijk 1, hard binnen geschoten. Heeswijk bleef daarna goed druk zetten op Vitesse en creëerde diverse goede mogelijkheden. Halverwege de eerste helft was het dan ook verdiend dat Tom vd Steen, na goed doorzetten, de 2-0 op het scorebord bracht. Hierna had Heeswijk diverse kansen om de score uit te breiden, maar gescoord werd er niet meer tot het rustsignaal.

In de tweede helft begon Heeswijk wat slordig, maar kwam het geen moment in de problemen. Vitesse probeerde wel de aanval te zoeken door achterin 1 op 1 te gaan spelen, maar tot gevaarlijke momenten leidde dat zelden. Doelman Patrick Lunenburg werd eenmaal echt getest, een scherpe vrije trap wist hij met de vingertoppen over de lat te tikken. De 3-0 kwam uiteindelijk van het hoofd van Frank Dobbelsteen. Een prima voorzet van Maarten vd Broek werd door de hard werkende spits via de grond binnen geknikt. Al met al een prima overwinning, waardoor Heeswijk de blik weer naar boven kan richten