2009-12-13_volkel-heeswijkEenvoudige zege Heeswijk in Volkel
Na de afgelastingen van de afgelopen weken stond er voor Heeswijk zondag eindelijk weer eens een competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was in Volkel, het plaatselijke RKSV Volkel.   En Heeswijk had eigenlijk alleen maar in de eerste helft wat last met de thuisploeg. Op het zware veld was het Volkel dat op voorsprong kwam.

Mark van den Berg frommelde zich een weg richting het doel van Patrick Lunenburg en met enig fortuin werkte hij de bal in het doel. De 1-0 was een opsteker voor Volkel, dat de punten hard kan gebruiken, maar tegelijkertijd een signaal voor Heeswijk om de mouwen eens extra op te stroken. En dat resulteerde in doelpunten. De 1-1 kwam van de voet van Rob Tips. De aanvallende middenvelder van Heeswijk was het eindpunt van een prachtige aanval en schoot beheerst binnen. Nog voor rust werd het ook 1-2. Camiel van Doorn nam een vrije trap verrassend snel en bediende Frank Dobbelsteen op maat. Heeswijks nummer 9 had geen moeite met dit buitenkansje en zette zijn ploeg op voorsprong.

Een kwartier in de tweede helft werd de wedstrijd op curieuze wedstrijd beslist. Koen Heesakkers trapte met zijn linkerbeen, in een uiterste krachtsinspanning, de bal naar voren. Heesakkers draaide zich alweer om, om zijn verdedigende stellingen in te nemen, toen hij gejuich hoorde. Zijn lange bal bleek precies tussen de laatste man en de doelman van Volkel te zijn neergekomen en met een goede stuit zelfs over Volkel-goalie Cobussen in het doel te zijn beland. Met 3-1 voor speelde Heeswijk een gewonnen wedstrijd. En het werd nog mooier. Frank Dobbelsteen slalomde een kwartier voor tijd nog eens door de Volkelse verdediging en zag zijn inzet over de lijn worden geduwd door invaller Toine Smulders, die met zijn eerste balcontact de eindstand op het bord bracht.