Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

f5kampioenDe week van 17 april was de week van waarheid voor de F5 van Heeswijk.
De afgelopen 6 wedstrijden waren gewonnen, de een wat makkelijker dan de andere, maar allemaal met veel plezier gespeeld!

 

17-april  moesten we uit tegen de medekoploper, uit tegen OSS/Verbruggen F12, altijd lastig.

Het fluitsignaal was gestart en Heeswijk ging er meteen vol voor, OSS was nog aan het warmdraaien en voordat ze het doorhadden was het 0-1 voor Heeswijk door Mathijs. Maar nog lang niet gespeeld!
Net na de rust kwam OSS terug via een hoge bal net over Olaf de keeper heen 1-1 en nog 15 minuten te spelen. Nu ging het er om spannen.

Beide teams gingen er vol voor en het dreigde uit te draaien op een gelijkspel. Toen kwam de punter van Sam, 2 minuten voor tijd, Heeswijk op 1-2, we maakten een klein vreugdesprongetje. Nog even billenknijpen en daar was het fluitsignaal, gewonnen! Het eerste gat was geslagen.

21-4 uit tegen NLC’03 F4, een midweekse inhaalwedstrijd, na een schooldag en dan spelen we op halve kracht. En dat tegen de nummer 4…

Niets was minder waar. Heeswijk ging er vol voor en voordat we het door hadden zagen we schitterend voetbal met goed overspelen en glunderende koppies over het veld rennen, uiteindelijk werd er met 1-3 gewonnen in een prachtige avondzon.

24-4 thuis tegen Oss/Verbruggen F11 de nummer 3 met maar 1 verliespartij, poeh hee. Strijden om het kampioenschap, thuis, héél veel publiek, allemaal opa’s en oma’s en dan op het hoofdveld, waar we nog niet eerder hadden gevoetbald.

Dat gaat er om spannen, het fluitsignaal komt van Jeroen. Na 5 minuten zie ik het thuispubliek denken “wat een pittige tegenstander, die hebben we nog niet in de zak”. Dan maar op de counter voetballen bedenken we ons, en ja hoor succes, de eerste echte kans zit er in 1-0 van Luus.

Wooow dat was fijn, geeft een klein beetje adem in deze spannende wedstrijd. 5 minuten later weer een uitbraak en wéér Luus 2-0. Dat is fijn! Twee kansen en 100% score, beter kan niet.

Het is rust, iets drinken, even naar papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en dan in de kring. Alles gaat super en volhouden nog één helft, dan mogen we op de platte kar. Voor de laatste keer onze yell… “Banaan Banaan Banaan we gaan er tegenaan, Citroen, Citroen, Citroen we worden kampioen!!!”

De 2de helft gaat van start, en Heeswijk is wakker, we zijn fel op de bal en spelen er echt voor.. dan komt de 3-0 op het scorebord van Flynn. We gaan er in geloven.

Het is een pittige strijd met een sportieve tegenstander, maar we liggen wel een paar keer stil vanwege een ongelukkige botsing van Jens, onze laatste man, met de hoofden tegen elkaar, of Jurgen tussen 2 spelers in.
Maar vandaag is het anders we staan meteen op en gaan weer vol door!

Nog een kans, Roos onze afmaakster mist net, Luuk dan, ook net mis, wie schiet hem er in?? Kans weg!
De strijd blijft er, Joris pakt de bal af op het middenveld, schiet over naar Mathijs en die gaat er vandoor, alleen op de keeper af, 4-0!! Geweldig! Nu volhouden. Ook Oss zet nog een keer aan en ja hoor 4-1, potjedorie, maakt niet uit jongens nog 6 minuten volhouden en dan zijn we er. En dan klinkt ie FIEEETFIEEW, Heeswijk F5 KAMPIOENEN!

 Hand in hand rennen we naar het publiek toe, we krijgen allemaal een eigen shirt aan met onze naam er op en 2009/2010 Heeswijk F5 Kampioen. Nog even penalty’s nemen en dan lekker taart eten, wat kan die papa van Luuk lekker bakken zeg en het team staat op de taart. We krijgen allemaal een medaille, oh wat zijn we trots en blij met zijn allen.

Dan nog met zijn allen op de platte kar, je ziet ze genieten, sommige papa’s en mama’s fietsen ons achterna we worden zelfs gefilmd. Na even bij de vrienden van Avesteyn te zijn geweest komen we uit bij Asperia. Voor iedereen frietjes en/of een lekker ijsje. Even rust.

Dan weer door terug naar Heeswijk laatste stukje op de platte kar “kampioenen, kampioenen ole ole ole” klinkt het
luid.

Terug bij Heeswijk genieten we nog even na.
Woensdag rest er nog 1 wedstrijd, uit naar Macharen… altijd lastig.

Bron: ingezonden