Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Cees_van_Lieshout_lid_v_VerdiensteDe hoogste waardering van Voetbalvereniging Heeswijk is uitgereikt aan Cees van Lieshout,
penningmeester van de vereniging. Het is de hoogste eretitel van de vereniging voor personen die zich bijzonder verdienstelijk maken. Vanwege zijn enorme inzet en grote verdienste voor de club is tijdens een druk bezochte  bijeenkomst de oorkonde aan Cees uitgereikt. 

In het bijzijn van een groot aantal leden, vrienden, familie en burgemeester Jos Heijmans, vond de benoeming tot Lid van Verdienste plaats. Volgens voorzitter Peer Verkuijlen was het nauwelijks mogelijk om al zijn activiteiten van de afgelopen jaren te benoemen. Cees is maar liefst 47 jaar lid van de club, was speler tot 1975, een aantal jaren leider, 10 jaar scheidsrechter en ook nog eens 13 jaar samen met zijn vrouw Nellie, beheerder van de kantine. Vanaf 1971 is Cees bestuurslid en vanaf 1972 actief als penningmeester. Eerder waren er ook waarderingen bij zijn 25 jarig en 40 jarig lidmaatschap. Cees kreeg in 1997 de gouden waarderingspeld van de KNVB, in 2003 de Pluim van de club en ook in 2003 werd Cees door de gemeente Bernheze benoemd tot "vrijwilliger van het jaar".

Burgemeester Jos Heijmans benadrukte nog eens het belang van het waarderen van het werk van vrijwilligers. Mensen zoals Cees zijn goud waard, onmisbaar voor de samenleving maar ook onbetaalbaar. Het zou niet te overzien zijn wat er allemaal mis zou gaan als de vele duizenden vrijwilligers in Bernheze er niet zouden zijn. We vinden het vrij normaal maar het is goed om ons er terdege bewust van te zijn en er ook bij stil te staan, aldus de burgemeester.

Volgens Peer Verkuijlen is Cees een taaie. Ondanks zijn ernstige ziekte van afgelopen jaar gaat het steeds beter en zal Cees zich actief in blijven zetten. Daarvoor zijn we Cees zeer dankbaar.