Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

100529_teamfoto_AvesteynAvesteyn is gepromoveerd naar de 4e klasse. De ploeg gaf afgelopen donderdag de 0-0 stand tegen DVG niet meer uit handen. Die stand stond vorige week op de borden, maar toen werd het duel gestaakt vanwege opmerkingen van Avesteyn-supporters. Het punt was voldoende voor de promotie.
Vijfdeklasser Avesteyn had nog juist dat punt nodig om te promoveren naar de vierde klasse. Donderdag 27 mei jl. werd dat punt behaald op bezoek bij DVG. Avesteyn had geen makkelijke avond op de Roode Bleek in Liemde. De ploeg van Han van Rosmalen sleepte in het restant van vijf minuten de brilstand van 0-0 over de meet. Er waren nog een paar angstige momenten voor de club uit Dinther. Een schot op de lat en een vrije kans van DVG voor de neus van doelman Hein van den Heuvel leken het feestje te bederven

‘En dus mogen we ons eindelijk vierdeklasser noemen,’ verzuchtte een opgeluchte Avesteyn-trainer Han van Rosmalen na afloop. De promotie kwam op merkwaardige wijze tot stand. Eigenlijk had het duel met DVG namelijk afgelopen zaterdag al voltooid moeten worden. Toen werd de wedstrijd echter vijf minuten voor tijd gestaakt wegens aanhou­dend commentaar vanaf de zijlijn, wat de KNVB overigens onbestraft liet. In de resterende minuten moest Avesteyn, door een rode kaart gereduceerd tot tien spelers, gisteren de gelijke stand proberen te verdedigen. ‘Dat lukte met kunst en vliegwerk,’ zag Van Rosmalen. Na afloop was de vreugde in het Dintherse kamp enorm.

Van Rosmalen: ‘ Toen we net naast de titel grepen was de teleurstelling groot. Het is knap dat de ploeg zich toch nog herpakte en alsnog een promotie wist af te dwingen.’ Door het gelijkspel van Avesteyn zakte SES uit Langenboom af naar de tweede plek en mag die ploeg op herkansing tegen VCA.

DVG pakt overal naast waar SES, dat tweede werd, nog een herkansing krijgt.