Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

Zaalvoetbalseizoen (bijna) ten einde!

zvvhdlDe zaalvoetbalcompetitie van Heeswijk, Dinther en Loosbroek kende zaterdagavond 5 juni haar slotavond. Traditioneel waren er de beslissende wedstrijden voor promotie/degradatie en de bekerfinale. De avond werd feestelijk afgesloten in sportcafé de Zaert in Dinther.

De competitie kende dit jaar een iets andere opzet dan vorige jaren. Door de toename van het aantal teams werd besloten een hele competitie te spelen in plaats van anderhalve competitie en een uitgebreider bekertoernooi in poules. Nieuw dit jaar was ook de scheidsrechterspoule, waardoor met 11 scheidsrechters en enkele invallers de gehele competitie werd gefloten.

In zowel de C-poule als de B-poule was de competitie al langere tijd beslist. In de C-poule werd Een Zwaan kampioen en liet daar Emgas en Halte 5/Santé achter zich. In de B-poule was het team van Rein van der Heijden, die vorig jaar nog degradeerde, te sterk en werd overtuigend kampioen. Stukadoor Jos van de Pas werd tweede en HS Manders derde. In de strijd om de degradatie werd snel duidelijk dat Heuvel Elektro tekort komt voor de B-poule. De promotie van vorig seizoen is na één jaar weer ongedaan.

In de A-poule bleef het lange tijd spannend. Het eerst werd de degradatiestrijd beslist. Schuts Elektro keert volgend jaar terug in de B-poule. Voor het kampioenschap bleef het lang spannend, maar uiteindelijk wist El Torro opnieuw het kampioenschap te behalen en bleef Langenhuijsen OZ op één punt achter. Op straatlengte achterstand werd Gedo Elektro derde.

De beker werd dit jaar in eerste instantie gespeeld in vijf poules. De nummers 1 en de drie beste nummers 2 plaatsen zich voor de kwartfinale. Uiteindelijk leidde dit tot een bekerfinale tussen Langenhuijsen OZ en Gedo Elektro. Deze bekerfinale, die tijdens de slotavond werd gespeeld, bleef tot de laatste seconde boeiend. Langenhuijsen OZ ging uiteindelijk met 4-3 de beker winnen.

Traditioneel werden ook de beslissingswedstrijden gespeeld. Om 18.00 uur speelde de nummer 9 van de B-poule Cranen tegen de nummer 2 van de C-poule Emgas. Deze werd in een man-meer-situatie gedurende de hele wedstrijd overtuigend gewonnen door Emgas. Emgas promoveert naar de B-poule, waar Cranen degradeert naar de C-poule.

De tweede beslissingswedstrijd tussen de nummer 9 van de A-poule Heerkens Techniek en de nummer 2 van de B-poule Stukadoor Jos van de Pas wordt pas aanstaande vrijdag gespeeld om 19.00 uur. Deze wedstrijd vormt dan het slotakkoord van het seizoen 2009-2010. 

De belangrijkste prijs werd tot het laatste bewaard: de sportiviteitsprijs. Deze staat hoog in het vaandel en levert de negen genomineerden een uitkering uit de boetepot op. Dit jaar hadden we een bijzonderheid, er waren twee teams die exact gelijk waren geëindigd. UCE computers en van de Pas Kabelmontage behaalden BEIDEN de sportiviteitsprijs. 

Dank aan alle spelers, alle scheidsrechters, aan de beheerders van de Zaert en natuurlijk de medewerkers van het sportcafé. Tijdens de slotavond lieten zij zich opnieuw van hun beste kant zien. Naast een lekker nootje en een lekker frikadelletje was speciaal voor onze slotavond de bekende Nederlandstalige zanger OLAF ingevlogen. Met twee sets van allerlei meezingers werd het nog een gezellige en lange avond.

Het bestuur van de zaalvoetbalvereniging Heeswijk, Dinther en Loosbroek kijkt terug op een goed seizoen. In september gaan we weer aan  het werk, nu maar even goed uitrusten.