DSC02923Afgelopen vrijdag werd het zaalvoetbalseizoen in Heeswijk-Dinther traditioneel geopend met de Supercup. De strijd ging dit jaar tussen El Torro (kampioen van de A-poule) en Langenhuijsen OZ (de bekerwinnaar). Al snel na de aftrap nam El Torro het heft in handen. Met geconcentreerd aanvalsspel werden diverse kansen opgezet, maar slechts weinigen werden gepromoveerd tot een doelpunt.

Halverwege leidde El Torro terecht met een 2-0 voorsprong. Snel na de rust scoorde Langenhuijsen OZ de aansluitingstreffer. Hoewel de marge klein was leek het heel lang op een 2-1 eindstand af te gaan, totdat Langenhuijsen OZ uit het niets twee minuten voor tijd gelijk maakte.

Strafschoppen zouden uiteindelijk bepalen wie de Rabobank Supercup een jaar in de kast mag zetten. Waar El Torro het plekje al had gereserveerd voor de nog enige nooit gewonnen beker, nam Langenhuijsen OZ de penalties beter en ging met 4-2 winnen. Dolgelukkig werd de Supercup uit handen van voorzitter Erwin van Kessel door de spelersgroep van Langenhuijsen OZ ontvangen.

Met deze wedstrijd is het seizoen 2010-2011 geopend. Zaalvoetbalvereniging voor Heeswijk, Dinther en Loosbroek biedt elke week competitie- en bekerzaalvoetbal aan 29 teams verdeeld over drie poules. In totaal spelen bijna 500 leden in onze competitie. De bekerstrijd is dit jaar in een voorronde met vier poules van zes of zeven teams verdeeld, welke tijdens de algemene ledenvergadering van maandag 6 september werden geloot. De nummers 1 en 2 gaan door naar de kwartfinales.

Wie zin heeft om naar het zaalvoetbal te komen kijken? Elke vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur en elke zaterdagavond van 16.00 tot 22.00 uur is er zaalvoetbal in sporthal de Zaert in Dinther. Alle informatie over onze vereniging is te vinden op www.zaalvoetbalhdl.nl