100926_berghem_-_heeswijkVoor de vierde wedstrijd van het seizoen reisde Heeswijk af naar Berghem waar het, het op moest nemen tegen het plaatselijke Berghem Sport. Voor de ploeg uit Berghem is Heeswijk een echte ‘angstgegner'. Heeswijk won de laatste jaren veelvuldig op De Koppelsteeg. In deze editie wist Heeswijk een voorsprong uit de eerste helft over de eindstreep te brengen en gaat met 12 uit 4 nu aan de leiding in de derde klasse D.

Ook deze editie stapte Heeswijk vol vertrouwen het veld op. De ploeg van Ton Berens won dit seizoen al haar wedstrijden en deed dat zonder ook maar één goal tegen te krijgen. Stefan Gerrits had namens de thuisploeg  al na zes minuten te kans om doelman Patrick Lunenburg wél te passeren. De spits van Berghem maaide oog in oog met Lunenburg echter finaal over de bal heen. Heeswijk was vier minuten later wel succesvol. Mark Dobbelsteen soleerde door de Berghemse defensie en werd in het strafschopgebied hard onderuit gewerkt. Scheidsrechter Pennings kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Frank Dobbelsteen was het die de pingel binnenschoot en zo Heeswijk op 1-0 zette. Na een half uur in de eerste helft moest Berghem Sport verder met 10 man. Aanvoerder Roy van de Ven kreeg op dat moment zijn tweede gele kaart en kon dus inrukken.

Heeswijk wist echter niet goed om te gaan met die numerieke meerderheid. Berghem Sport rook kansen en bleef opportunistisch spelen.  Gelukkig voor Heeswijk kwam de thuisploeg niet verder dan een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt. Zo blijft Heeswijk ook na wedstrijd vier zonder puntenverlies en heeft het ook nog altijd geen doelpunt tegen gekregen. Volgende week spelen de blauwwitten thuis tegen Boskant.