Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

avesteynAlweer een voetbalseizoen is voorbij en aan nieuw seizoen zijn we inmiddels alweer begonnen. Wat voor een seizoen was het voor R.K.S.V. Avesteyn? Het 69ste levensjaar van onze vereniging was een seizoen waar van alles gebeurde, zowel buiten- als op het veld.

Bij de jeugd is de C1 zowel kampioen geworden in de najaars- als de voorjaarscompetitie. Onze E1 werd kampioen in de najaarscompetitie. Daarnaast lukte het ons 1ste, om na een verblijf van 9 jaar in de 5de klasse, te promoveren via de nacompetitie naar de 4de klasse.

Een nacompetitie die bolstond van de spanning en waarin het Avesteyn lukte om op een donderdagavond bij DVG de  promotie, na een bloedstollend laatste kwartier van de eerder gestaakte wedstrijd, veilig te stellen. Het feest hierna in de kantine zal iedereen zich nog lang heugen.

Het kunstgrasveld is nu bijna 2 jaar in gebruik. Het feit dat we het kunstgrasveld gedurende het gehele jaar kunnen gebruiken zorgt ervoor dat beide andere velden gedurende het seizoen ontlast worden en er daardoor aan het einde van het seizoen veel beter bijliggen. Gedurende de winterstop en begin juli hebben veel teams toch kunnen voetballen door de aanwezigheid van het kunstgrasveld.

We zijn de competitie ingegaan met 29 teams ( 20 jeugd en 9 senioren) en na de winterstop konden we bij de jeugd met de F7 zelfs het 21ste jeugdteam begroeten.

Evenals voorgaande jaren is ook in seizoen 2009-2010 ons ledenaantal gestegen. Op 1 juli 2009 hadden we een bestand van 587 leden. Precies een jaar later was dat opgelopen tot 592 leden. Een stijging dus van 5 leden. Na de stijging van voorgaand jaar daalde het aantal jeugdleden dit jaar van 238 naar 234. Het aantal senioren steeg van 175 naar 176. De niet spelende en steunende leden stegen van 174 naar 182. Onder niet spelende leden vallen alle trainers, leiders, bestuurders, commissieleden en andere vrijwilligers die niet zelf actief zijn op het voetbalveld.

Vanaf 2000 ziet het ledenbestand er als volgt uit:

Per 1 aug. 2000:  416 leden (174 jeugd, 122 senior en 120 niet spel./steun.)

Per 1 aug. 2001:  440 leden (195 jeugd, 118 senior en 127 niet spel./steun.)    +24

Per 1 aug. 2002:  472 leden (206 jeugd, 144 senior en 122 niet spel./steun.)    +32

Per 1 aug. 2003:  477 leden (193 jeugd, 152 senior en 132 niet spel./steun.)    + 5 

Per 1 aug. 2004: 491 leden (193 jeugd, 156 senior en 142 niet spel./steun.)    +14 

Per 1 aug. 2005:  511 leden (196 jeugd, 170 senior en 145 niet spel./steun.)    +20

Per 1 juli. 2006:   524 leden (206 jeugd, 167 senior en 151 niet spel./steun.)    +13

Per 1 juli. 2007:   561 leden (234 jeugd, 167 senior en 160 niet spel./steun.)    +37

Per 1 juli. 2008:   574 leden (228 jeugd, 160 senior en 186 niet spel./steun.)    +13

Per 1 juli. 2009:   587 leden (238 jeugd, 175 senior en 174 niet spel./steun.)    +13

Per 1 juli. 2010:   592 leden (234 jeugd, 176 senior en 182 niet spel./steun.)    +5

 

Na alle cijfers volgen onderstaand de verdere gebeurtenissen en activiteiten binnen onze vereniging het afgelopen seizoen.

  • Het 1ste volledige seizoen gebruik kunnen maken van het kunstgrasveld.  
  • Voor het 2de jaar op rij draaien we in de kantine voornamelijk op de inzet van vrijwilligers. Zowel de teams, als veel vrijwilligers die zich hiervoor hebben opgegeven zorgen ervoor dat dit een groot succes is. Dit gebeurt onder leiding van Nico, Anton en Richard.
  • De jaarlijkse feestavond op de 1ste vrijdag van oktober kende evenals vorig jaar een lage opkomst. Alleen de A-junioren waren heel goed vertegenwoordigd. De feestcommissie gaat bekijken hoe dit voor de toekomst anders georganiseerd kan worden.
  • Begin november is door het jeugdbestuur i.s.m. Gerard Kuijpers het nieuwe  technisch jeugdbeleidsplan gepresenteerd aan alle jeugdleiders en –trainers. Hier was op dat moment al bijna een jaar aan gewerkt. Door alle aanwezigen werd het plan zeer positief ontvangen. Een belangrijk onderdeel van het technisch jeugdbeleidsplan is het instellen van een technische jeugdcommissie, die zoveel mogelijk zelfstandig opereert met daarbij korte lijnen naar het jeugdbestuur en de technische commissie senioren. Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling op voetbaltechnisch gebied van de jeugd van Avesteyn. Het plan is met ingang van 1 januari 2010 officieel.
  • In december waren zowel onze hoofdtrainer Han van Roosmalen als TC/hoofdbestuur het erover eens dat de samenwerking zeer goed was, wat resulteerde in contractverlenging voor nog een jaar. Vertrouwen in elkaar en de toekomst!
  • Hierna de, zoals gewoonlijk veel te lange winterstop, waarin natuurlijk wel allerlei activiteiten georganiseerd werden door zowel Avesteyn als de supportesvereniging, zoals het kerstkienen, jeugdkienen, rikmarathon en dartstoernooi.
  • Door de supportersvereniging werden gedurende het seizoen voor de jeugd ook de playbackshow, filmavond en de “Gerard van de Broektrofee” georganiseerd. Voor de senioren werden ook een wildkermis, paaskienen en feestavond georganiseerd.
  • De nieuwjaarsreceptie op de 1ste dag van het nieuwe jaar werd zoals gewoonlijk goed bezocht. Een hele speciale nieuwjaarsreceptie en wel omdat we afscheid namen van Jan Laseroms na 14 jaar voorzitter te zijn geweest. Daarnaast zijn Albert van den Boom en Louis van den Burgt benoemt tot ereleden. En heel speciaal moment, omdat tot dat moment  Avesteyn pas 2 ereleden in zijn gelederen had.  Ook dit jaar hadden we heel veel jubilarissen en wel 15. Evenals vorig jaar hadden we ook dit  jaar een 60 jarig lid van Avesteyn en wel Adriaan Potters. Wel niet de 1ste die 60 jaar lid is, maar toch heel speciaal. 3 leden werden gehuldigd omdat ze 40 jaar lid zijn van onze vereniging te weten Marcel van den Brand, Erik Konings en Jan Brugmans. Tenslotte zijn 11 leden als 25 jaar lid, te weten Peter van Beekveld, Antio van Beekveld, Joan van den Boom, Frank Klerks, Christian Bissels, John Doorenbosch, Leon Doorenbosch, Emiel van Lankveld, Rick Manders, Berry van de Wetering en  Hans van de Wetering.
  • Zoals traditie is binnen onze vereniging, was in de maand januari en begin februari de jaarlijkse “Avesteynquiz” . Er werden 3 voorrondes gehouden en deze werden gewonnen door het 4de, het 2de en het 5de. Als beste nummer 2 gingen ook de besturen door naar de finale. In de finale nam het 4de al snel afstand van de andere teams en ze breiden na de pauze hun voorsprong op de andere teams geleidelijk aan uit en zo mochten zij zich aan het einde van de avond uitroepen tot quizkampioen van 2010.
  • Op 12 maart vond onze jaarlijkse vrijwilligersavond weer plaats. De “bier”kraan stond open en er was ook weer voor voldoende eten gezorgd. Onze voorzitter bedankte alle vrijwilligers voor de door hen getoonde inzet. Zonder vrijwilligers kan een vereniging niet bestaan. Voor de 1ste keer mocht Joep als voorzitter de “kei van Avesteyn” uitreiken. Dit keer werd deze uitgereikt aan Theo van Beekveld.
  • In voorgaande jaren vond, in het paasweekeinde, in samenwerking met BMC het ESR eurosportringtoernooi plaats. Dit jaar waren er te weinig deelnemende teams, waardoor het toernooi alleen plaatsvond op de velden van BMC. We hebben ondanks dat het toernooi niet doorging toch een tent op ons complex neergezet. De vrijdag voor Pasen vond er in de tent een optreden plaats van René Schuurmans, TilT en DJ Gilbert.
  • In het seizoen 2009-2010 kunnen we helaas maar 1 team huldigen als kampioen en wel de C1. Zij werden nadat ze al kampioen waren geworden in de najaarscompetitie, ook kampioen in de voorjaarscompetitie.
  • Op 27 mei lukte het ons vlaggenschip om na een verblijf van 9 jaar in de 5de klasse, via het winnen van de nacompetitie, te promoveren naar de 4de klasse. Een passend slot op een goed seizoen, waarin het kampioenschap en directe promotie nipt werden misgelopen. 
  • Gedurende een gedeelte van het jaar is de sponsorcommissie bezig geweest om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor ons 1ste. Na 3 jaar stopte Hurkmans autobedrijven als hoofdsponsor. We kunnen met trots mededelen dat ze met de bedrijven Intersport als hoofdsponsor en GEDO electro als co sponsor deze hebben gevonden.
  • Op het einde van het seizoen zijn alle voetballende (jeugd)leden met begeleiding op de foto gegaan voor de actie die bij de C1000 in het najaar van 2010 gaat lopen. Van ieder bovengenoemd lid komt een apart voetbalplaatje, te ontvangen bij elke € 10 aan boodschappen. Er komt een boek met daarin alle spelers en begeleiding van Avesteyn. Kopen en sparen dus, om het boek vol te krijgen.

 

Dit is bijna het einde van jaarverslag 2009-2010. We zullen nog best iets of iemand vergeten zijn in dit verslag, daarvoor bij voorbaat al onze excuses.

Wat rest is om nogmaals alle trainers, leiders, bestuurs- en commissieleden en alle andere vrijwilligers te bedanken voor alle tijd die ze ook het afgelopen jaar weer in Avesteyn hebben gestoken. Daarnaast willen we ook de supportersvereniging, de “vrienden van Avesteyn” en alle sponsoren bedanken.  Zonder al deze mensen zou een vereniging als Avesteyn niet kunnen bestaan. NOGMAALS DANK!!!

Tot slot wensen wij u allen een fijn en sportief seizoen toe.

Voorzitter                                                            Secretaris 

 J. Adank                                                                  G.J. van de Aast