2010-10-31_Heeswijk_-_Prinses_IreneHeeswijk weer met beide benen op de grond Het eerste elftal van voetbalvereniging Heeswijk weet weer wat verliezen is. Na een uitstekende start van de competitie met vijf overwinningen en twee gelijke spelen werd zondagmiddag met ruime cijfers verloren van buurman Prinses Irene. Na 90 minuten stond er een enigszins geflatteerde 1-5 eindstand op het scorebord.

Heeswijk begon aardig aan de wedstrijd. De ploeg van Ton Berens moest het stellen zonder spits Frank Dobbelsteen, maar het liet goed verzorgd combinatievoetbal zien. Kansen kwamen er ook via Dylan Davies, Rob Tips en Jordy van Houtum, maar ze stuitten allen op doelman Jelle van den Elzen, die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Heeswijk niet op voorsprong kwam. Prinses Irene had meer geluk. Wout Cuijpers beging een overtreding in het Heeswijkse zestienmetergebied en de strafschop die volgde werd omgezet door Job van den Elzen. Diezelfde Van den Elzen schoot tien minuutjes later ook de 0-2 binnen. Een erg gemakkelijk gegeven vrije trap werd door de spits kiezelhard binnengeschoten.

In het begin van de tweede helft drong Heeswijk aan om nog iets van de wedstrijd te maken. Het kreeg de kans op de aansluitingstreffer via Mark Dobbelsteen, maar ook hij kon doelman Van den Elzen niet passeren. Het bleek het keerpunt in de wedstrijd. Cobenn Farneubun maakte niet veel later 0-3 en toen Job van den Elzen met zijn derde van de middag de stand op 0-4 zette was de wedstrijd beslist. Dat Rob Tips een eretreffer maakte voor de thuisploeg was verdiend, maar Heeswijk had er niet veel meer aan. Uiteindelijk was het Jevaro Ikanubun die nog voor de 1-5 zorgde. Volgende week wacht Heeswijk opnieuw een zware opgave, het gaat dan op bezoek bij koploper Mierlo-Hout.