Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

nieuwjaarsreceptie_AvesteynOp 1 januari 2011 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Avesteyn plaats. Hierbij werden een aantal jubilarissen gehuldigd. Zij werden allen verrast door vele aanwezigen die speciaal voor hen gekomen waren.
 De eerste jubilaris was Toon de Wit die 25 jaar lid van Avesteyn is. Hij heeft zich in die periode voornamelijk gepresenteerd als jeugdleider en fungeert tot op de dag van vandaag als lid van zaterdagdienst die alle organisatorische zaken rondom de jeugdwedstrijden voor hun rekening neemt. Ondanks behoorlijke fysieke tegenslagen blijft hij trouw zijn taken uitvoeren. De tweede jubilaris was Ria van der Valk. Zij is al 40 jaar lid. Zij kwam als jongeling bij de dames, een periode waarin ze veel geleerd heeft. Zij was overigens een zeer verdienstelijk speelster die haar mannetje stond tussen de veelal oudere speelsters. Daarna is zij ook nog als jeugdleidster geweest. Een van haar dochters speelt nu ook weer in het damesteam waar zij dan ook regelmatig langs de lijn te zien is om de verrichtingen van haar dochter gade te slaan. Daarnaast was er ook een 50 jarige jubilaris in de persoon van Gerard Konings. Hij is er een van een aantal broers die bij Avesteyn voetballen en ook nog het langst. Het meest opvallende is dat hij ook daadwerkelijk 50 jaar actief voetbalt, iets wat niet velen hem zullen na doen. Hij heeft eigenlijk altijd gekeept en speelt nu nog in het achtste team. Naast het actief voetballen heeft hij ook nog de functie van bestuurslid bekleed. Ook was hij ook nog actief in het kader van donateurs- en kerstbomen acties. Gerard heeft een prachtige staat van dienst. Zijn zoon en kleinzoon voetballen ook bij Avesteyn. Een traditie zet zich voort.

Van alle jubilarissen kan gezegd worden dat zij een wezenlijke bijdrage geleverd hebben aan het reilen en zeilen bij Avesteyn. Wij hopen daar nog langer gebruik van te kunnen maken. De vierde jubilaris Wim de Laat was 40 jaar lid van Avesteyn. Helaas was hij niet in de gelegenheid om bij de receptie aanwezig te zijn. Ondanks dat feliciteren wij hem toch met het jubileum. Na dat de jubilarissen in het zonnetje waren gezet blikte de voorzitter nog even terug op 2010 wat als succesvol de boeken in zal gaan. Zo was daar de promotie van het eerste team naar de vierde klasse waarin zij tot op dit moment zeer verdienstelijk presteren. In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer omdat Han van Roosmalen Avesteyn na een succesvolle periode gaat verlaten werd uitgekomen bij Dennis Janssen die met ingang van het komend seizoen de selectie onder zijn hoede zal gaan nemen. Tevens was er de succesvolle invoering van het Jeugd Technisch Beleidsplan. De tenuitvoerlegging van het plan zal een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het voetbal binnen Avesteyn. In november werd gestart met de voetbalplaatjesactie in samenwerking met de C1000 en voetbalvereniging Heeswijk. Deze prachtige actie heeft ons veel opgeleverd want naast het completeren van het mooie album waren er vooral veel ontmoetingen tussen leden die elkaar normaal niet zo maar treffen. Dit heeft een bijdrage geleverd aan de eensgezindheid binnen Avesteyn. Tenslotte werd iedereen een voorspoedig 2011 gewenst. Toen was er ruimte om de jubilarissen te feliciteren en met elkaar een glas te drinken. We kunnen terugkijken op een gezellige en goede nieuwjaarsreceptie.

 

Namens het bestuur,

Joep Adank