avesteynAvesteyn heeft afgelopen zondag zich gerevancheerd van de nederlaag in de Mortel. Op de aftrapdag van het lopende seizoen leed de Dintherse club daar een 2-0 verlies op en het was meteen de eerste van de twee nederlagen tot nu toe. In de 4e klasse G doet Avesteyn als debutant goede zaken. Weliswaar won Avesteyn met redelijke cijfers, maar de zege hebben de oranjezwarten niet cadeau gekregen.

Tegen een fel spelende M.V.C. had Avesteyn fysieke problemen. Vaak gingen er op het middenveld duels verloren van breedgeschouderde en sterke spelers van de Mortelse gasten. Hoewel de start van Avesteyn goed was, waren de kansen minimaal. De verdedigers van M.V.C. hadden de zaak onder controle. Met goede combinaties probeerde men M.V.C. te bestrijden, maar de sterke en jonge spelers uit de Mortel wonnen het van het frêle spel van Avesteyn. Vooral uit vrije trappen en hoekschoppen waren de gasten erg gevaarlijk. De Avesteyn-verdediging hield echter het hoofd koel al moest sluitpost Hein v.d. Heuvel een paar keer handelend optreden na een paar foutjes van diezelfde verdediging. Natuurlijk was Avesteyn ook aanvallend aanwezig, al kon men in eerste instantie dat niet in doelpunten uitdrukken. Dat lukte wel in de 34e minuut. Uit een goed lopende aanval scoorde Tommie v.d. Berg de openingstreffer door tussen de benen van de keeper van M.V.C., de 16-jarige Joris v. Gerwen het net te vinden (1-0). Een cadeautje was het wel, maar die worden soms wel eens gegeven. Acht minuten later werd het zelfs 2-0. De geleerden waren het er echter niet over eens, wie er eigenlijk scoorde. Was het nou Roel v.d. Leest of Nik Papaloukas of een verdediger van M.V.C., die uit een echte, ouderwetse scrimmage het laatste tikje gaf. Wie het weet, mag het zeggen maar de bal verdween wel in het vijandelijke doel. Dat is wel mooi zo vlak voor rust.

Na de pauze probeerde M.V.C. wat te doen aan die opgelopen achterstand. Onrust sloop er in het team van Han v. Rosmalen en men trok zich wat terug in de eigen verdediging. Dat aanvallen nog steeds de beste verdediging is, waren de Avesteyners even vergeten. De felheid waarmee de gasten speelden, was een struikelblok voor de oranjezwarten. Na 70 minuten was de rust een beetje terug en kon men ook aan aanvallen denken in plaats van de voorsprong te verdedigen. Men moest wel opletten voor de counters van M.V.C. De meeste aandacht ging hierbij naar aanvoerder Bart Siebers die gevaarlijk bleef. Het liep allemaal goed af; zeker toen invaller Ron v. Driel (hij stond koud in het veld) in de 88e minuut de 3-0 liet aantekenen.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Joep Konings, Rolf Lenssinck, Jehan Langenhuysen, Bjorn v.d. Berg, Roy Wijlaars, Arno Jacobs, Stefan v. Zutphen, Tommie v.d. Berg (81 A-junior Wesley Verkuijlen), Roel v.d. Leest (87 A-junior Ron v. Driel) en Nik Papaloukas(78 Giel v.d. Leest).

Door deze overwinning en het gelijkspel van Venhorst bezet Avesteyn nu alleen de tweede plaats in de rangschikking. In de tweede periode staat Avesteyn en Venhorst samen aan de leiding.

a.s. Zondag speelt Avesteyn wederom een thuiswedstrijd. Dan is het Vinkelse E.V.V.C. te gast in Dinther.