Voetbal

vvHeeswijkAfgelopen zondag heeft Heeswijk opnieuw een overwinning geboekt in de uitwedstrijd bij Juliana Mill. De openingsfase was voor de thuisploeg. Omdat Juliana feller startte dan Heeswijk ontstond er druk op het doel van Heeswijk-goalie Gerwin Hulsen.

Diverse kansen en kansjes werden echter niet benut door de aanvallers uit Mill. Gedurende de eerste helft kwamen de gasten beter in het spel en werden steeds meer duels en tweede ballen op het middenveld gewonnen. De tweede kans voor Heeswijk werd een prooi voor Frank Dobbelsteen. Een voorzet van Hein van Nuland werd door Dobbelsteen gecontroleerd en vervolgens laag binnen geschoten. De 0-1 ruststand was teleurstellend voor de thuisploeg.

Na rust begon Juliana opnieuw sterk. Na een goede redding van Hulsen was het verzet van de thuisploeg gebroken. Heeswijk werd steeds sterker en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Een diepe bal werd door Frank Dobbelsteen verlengd tot bij Mark Dobbelsteen en hij zorgde voor een warm gevoel bij de meegereisde Heeswijk-supporters. Hij nam de bal één keer aan en verschalkte vanaf 30 meter de keeper van Mill met een prachtig geplaatste boogbal in de bovenhoek. Juliana probeerde daarna met een alles-of-niets offensief de aansluitingstreffer te forceren, maar gevaarlijk werd het niet meer voor de Heeswijk-defensie. In de counter werd Heeswijk nog diverse malen gevaarlijk. Een counter via Tom Sleddens werd door Rob Tips panklaar gelegd voor Mark Dobbelsteen, waardoor hij zijn tweede van de middag kon aantekenen. Daarna had de score nog hoger op kunnen lopen, maar de scherpte ontbrak daarvoor.

Al met al kunnen de blauw-witten met een warm gevoel terugkijken op een koude middag. Volgende week wacht Berghem Sport, dat na de winterstop goed in vorm is. Heeswijk is gewaarschuwd.