110327_Heeswijk-ErpSterk Heeswijk verslaat koploper Erp
Op een zonovergoten Balledonk speelde Heeswijk afgelopen zondag de kraker tegen koploper Erp. Als Heeswijk nog een rol van betekenis wilde spelen in de strijd om het kampioenschap telde alleen de winst tegen de Erp. Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Uit de eerste helft kon worden opgemaakt dat Erp kwam om niet te verliezen. De ploeg speelde verdedigend en liet Heeswijk het spel maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de kansen voor de thuisploeg waren. Mark Dobbelsteen was in het eerste bedrijf, drie keer heel dicht bij een doelpunt. De nummer 10 van Heeswijk, spelend met het nummer 14 op de rug, vond twee keer de Erpse goalie op zijn pad en zag vlak voor rust een vrije trap op de lat belanden.

In de tweede helft gebeurde er tot de 73ste minuut weinig. De ingevallen A1-speler Wouter van Dijke bediende wederom Mark Dobbelsteen, die zijn inzet ditmaal in het zijnet zag belanden. Vijf minuten later moest Heeswijk-doelman Patrick Lunenburg een soort van ingrijpen op een inzet van Roel Driessen, maar 0-0 leek de eindstand te worden. Vier minuten voor tijd viel echter toch de beslissing. Heeswijks topscorer Frank Dobbelsteen, die zondagmiddag op de bank moest beginnen, werd vrij voor de goal gezet en faalde niet. Vier minuten later had Dobbelsteen de score ook nog kunnen verdubbelen maar, maar het bleef uiteindelijk bij die 1-0. Een eindstand die voor Heeswijk meer dan verdiend was en ook ontzettend belangrijk. De ploeg van Ton Berens klimt naar de 2e plek en doet weer helemaal mee.