110403_Heeswijk-Berghem_copyZondagmiddag stond op Sportpark De Balledonk het inhaalduel tussen Heeswijk en Berghem Sport op het programma. Voor beide ploegen een ontzettend belangrijke wedstrijd. Heeswijk moest winnen om mee te blijven doen om de eerste plek in de Derde Klasse D, Berghem Sport zou bij winst in Heeswijk de winnaar zijn van de tweede periode en zich zo verzekeren van een plaats in de nacompetitie.

De bezoekers begonnen furieus aan de wedstrijd. Nog voordat alle supporters hun plekje hadden gevonden gaf het scorebord in Heeswijk al 0-1 aan. Jeffrey Duijf werd weggestuurd aan de rechterkant en gaf een piekfijne voorzet op Gijs Kappen, die Patrick Lunenburg passeerde. Heeswijk wist even niet waar het het zoeken moest en kwam amper twee minuten later goed weg toen een schot van Marijn Huibers net naast het doel verdween. Na die openingsfase herpakte Heeswijk zich en was het zelf dicht bij een doelpunt via Tom van der Steen. Hij zag zijn kopbal echter aan de verkeerde kant van de paal terecht komen. Na een kwartier spelen kwam Heeswijk alsnog langszij. Maarten van den Broek leverde vanaf links een uitstekende voorzet af, die door Frank Dobbelsteen werd teruggelegd op Rob Tips. De rechteraanvaller van Heeswijk schoot met buitenkant rechts de bal achter doelman Martin Roelofs. Een kwartier later zorgde opnieuw een voorzet van Van den Broek voor veel gevaar. Wederom werd Frank Dobbelsteen bereikt maar hij zag zijn kopbal op de paal belanden.

Na een aantrekkelijke eerste helft, waren de kansen in het tweede bedrijf een stuk schaarser. Duijf leverde na een uur spelen een slap kopballetje af, maar op het echte vuurwerk moest gewacht worden tot minuut 69. Frank Dobbelsteen werd ingespeeld in het vijandige zestienmetergebied, zette zijn tegenstander sterk weg en prikte de bal onder Roelofs door. De 2-1 was een voorbode op de winst. Toen in de 86ste minuut aanvoerder Jacky van Deutekom, van Berghem Sport, na twee keer geel kon inrukken was de wedstrijd definitief beslist. Invaller Wouter van Dijke zorgde namens Heeswijk nog voor veel gevaar in de slotfase. Allereerst leverde hij een puike assist op Tom Sleddens, die zijn schot op de lat zag belanden, niet veel later forceerde hij een strafschop voor Heeswijk. Frank Dobbelsteen mocht in zijn 250ste wedstrijd voor Heeswijk 1, aanleggen vanaf 11 meter, maar faalde jammerlijk. Een kleine smet op een prachtige middag. Heeswijk mag zich in ieder geval voor één week koploper noemen in de 3e Klasse D.