110410_Heeswijk_-_Vitesse08Voetbalvereniging Heeswijk heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen door in een onderling duel concurrent Vitesse ’08 met 2-0 te verslaan. In eigen huis was Heeswijk heer en meester. Heeswijk liet vanaf minuut één zien wie er de baas was op Sportpark De Balledonk. Door het verlies van Erp staat Heeswijk nu alleen op kop, met drie punten voorsprong op de concurrentie.

Heeswijk creëerde in de eerste helft kans na kans, maar het duurde even voordat er voor het eerst gejuicht kon worden. Frank Dobbelsteen was het uiteindelijk die in de 28ste minuut de ban brak. Een hoge bal werd in het vijandige zestienmetergebied uitstekend gecontroleerd door de spits en uit de draai werd de korte hoek gevonden. Twee minuutjes later was Dobbelsteen dicht bij zijn tweede maar na een vrije trap van Maarten van den Broek verdween zijn inzet voorlangs.

De tweede helft was een stuk minder spectaculair. Het was wachten tot de 58ste minuut tot er iets van sensatie te beleven was. Mark Dobbelsteen zag zijn vrije trap op de paal belanden, maar het bleek uitstel van executie voor Vitesse. Invaller Wouter van Dijke zette na 85 minuten aan voor een knappe actie. Hij speelde zijn man goed uit en besloot met een schuiver met buitenkant rechts; 2-0.

Door de nederlaag van Erp, staat Heeswijk weer bovenaan en staat het drie punten los van de concurrentie.