Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

190411_paastoernooiavesteyn_01DINTHER/BERLICUM - De voetbalvelden van RKSV Avesteyn en BMC in Berlicum zijn in dit paasweekend 23 en 24 april het speelterrein voor zo’n twaalfhonderd voetballers uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken en Frankrijk. In Berlicum vieren de voetballers tevens de vijfentwintigste editie van dit toernooi om de Brabantcup.
Sfeer, plezier en voetbalsport zijn dé ingrediënten voor het toernooi, dat de twee voetbalverenigingen onder de vlag van Euro-SportRing houden. In Dinther spelen 32 teams in twee dagen en op drie velden in totaal 96 wedstrijden, met verbroedering en voetbalplezier als inzet. In Berlicum worden 164 wedstrijden gespeeld. Eigen B en C junioren zijn de scheidsrechters voor de F-wedstrijden. In Berlicum spelen de B, C en E teams en in Dinther komt de F en D jeugd in actie. Voor de deelnemers staan in Dinther op het trainingsveld spelletjes opgesteld, zoals stropdasschieten, schietspel en snelheidsspel.

Gedurende het toernooi slapen de buitenlandse voetballers ondermeer in de klaslokalen van het Elde College in Schijndel. Tussen de bedrijven door bezoeken de buitenlandse teams met korting attractieparken in de regio, zoals Efteling en Hemelrijken en D-E en F spelers mogen zwemmen in het zwembad van Schijndel. Het toernooi in Dinther wordt zaterdag om 12.10 uur officieel geopend door een radiografisch bestuurd modelvliegtuig die de wedstrijdbal dropt. Iedereen is welkom op het toernooi. De wedstrijden beginnen elke dag om 9.30 uur en duren tot 18.00 uur.