Voetbal

2011-05-01_MULO-HeeswijkHeeswijk ziet titelkansen slinken.
Drie wedstrijden voor het einde van de competitie was de boodschap voor Heeswijk duidelijk; twee keer winnen en de platte kar kon de straten van Heeswijk onveilig gaan maken. Nu, met nog één wedstrijd voor de boeg, hangt de vlag er heel anders bij. Op Paasmaandag werd verloren van Mierlo-Hout (0-3) en afgelopen zondag ging Heeswijk in Helmond met 2-1 onderuit tegen laagvlieger MULO.

Heeswijk begon nog wel furieus aan de wedstrijd. Binnen twee minuten lag de bal al in het vijandige net. Spits Frank Dobbelsteen legde een voorzet terug op Rob Tips en die wist wel raad met het buitenkansje. Rechtsbuiten Tips zette zijn (nieuwe) linkervoetbalschoen tegen de bal en deze verdween in de kruising. Na deze vroege opsteker kreeg Heeswijk kansen op meer maar het was de thuisploeg die via een doodspelmoment op gelijke hoogte kwam. Toen het voor rust ook nog 2-1 werd zakte de moed Heeswijk in de schoenen. In de tweede helft kon het geen vuist meer maken en bleef de stand zoals hij was met de rust: 2-1.

Ondanks deze domper heeft Heeswijk nog altijd kans op de titel. Het moet hopen dat Mierlo-Hout in Nistelrode verliest van Prinses Irene, dat ook nog kans maakt op plek 1, maar bovenal zal het zelf moeten winnen van Boekel Sport.