20110904_Venlosche_boys-HeeswijkUitstekende start voor Heeswijk in 2e klasse
Voor voetbalvereniging Heeswijk was zondag 4 september een historische dag. Voor het eerst in de clubhistorie speelden de blauwwitte een wedstrijd in de 2e klasse. Als trotse kampioen uit de Derde Klasse D werd die eerste wedstrijd ook nog eens met overtuigende cijfers gewonnen van Venlosche Boys, na negentig minuten stond er een 1-4 eindstand op het scorebord .
Het is voor Heeswijk een heel avontuur in de 2e klasse. Zoals gezegd speelde de ploeg nog nooit zo hoog, dan zijn de tegenstanders ook nog eens vrij onbekend en ook de reisafstand is net wat verder dan gewend, maar de mannen van Ton Berens stonden er de eerste wedstrijd vanaf minuut één. Na 25 minuten voetballen hadden beide ploegen één grote kans gehad. Rob Tips ging namens Heeswijk wat onbesuisd om met zijn mogelijkheid, uit een corner ,na 8 minuten spelen en na 20 minuten was doelman Patrick Lunenburg zeer attent bij een kopbal van thuisploeg Venlosche Boys. Na 27 minuten was er wel succes en wel voor Heeswijk. Nieuweling Turgay Arslan werd vrij voor de doelman gezet, zijn eerste inzet werd gekeerd door de Venlosche goalie, maar in de rebound bleef de aanvaller uiterst kalm en tikte simpel de 0-1 binnen.  Ondanks aandringen van Venlosche Boys en een uitstekend keepende Lunenburg bleef die stand tot de rust staan.

Twee minuten in de tweede helft volgde de 0-2. Tom Sleddens stond met een prachtige actie aan de basis. Sleddens passeerde op de achterlijn een Venlosche Boys- verdediger en legde perfect af op Arslan die met zijn tweede van de middag Heeswijk op rozen schoot. Nadat Frank Dobbelsteen een kwartiertje later zijn stift over het doel zag belanden, kwam Venlosche Boys terug in de wedstrijd door een kopbal van, de net ingevallen, David: 1-2. Venlosche Boys drong aan maar Heeswijk besliste de wedstrijd 10 minuten voor tijd. Toine Smulders kreeg het op zijn heupen, liep vanaf de middenlijn zijn tegenstanders voorbij alsof ze er niet stonden en besloot met een inzet op de paal, het was Mark Dobbelsteen die uit de rebound de wedstrijd besliste. Een minuutje voor tijd werd de eindstand bereikt. Mark Dobbelsteen stuurde Rob Tips weg. Tips omspeelde de doelman en schoof kinderlijk eenvoudig de 1-4 binnen. En zo is Heeswijk na één wedstrijd, voor het eerst in de clubhistorie koploper in de 2e klasse.