avesteynHet was mistig.....nee erg mistig in Dinther tijdens de thuiswedstrijd van Avesteyn tegen Cito. Avesteyn startte in de vertrouwde opstelling. Stefan v. Zutphen was terug van een blesssure van twee weken geleden en daarom konden de Dinthernaren op volle sterkte het Osse Cito bestrijden. Het werd echter een deceptie.
In het mistige sportpark te Dinther begon Avesteyn goed maar ontmoette een club die fysiek nogal eens over de grens ging. Ruim binnen het half uur noteerden we al drie gele kaarten voor Cito. Scheidsrechter Nijb uit Helmond hield het spel erg kort en duldde geen hard spel. In de beginfase waren er nauwelijks kansen. Pas in de 16e minuut was Avesteyner Rob Kuijpers kort bij een treffer, maar zijn schot uit een vrije trap ging maar net over. Weliswaar hadden de gasten veel snelheid in de aanval, maar de altijd vaste verdediging van Avesteyn had de zaak goed onder controle. Ook aanvoerder Roy Wijlaars dacht in de 22e minuut te scoren, maar de jonge Osse keeper Mark Ruijtenburg (kleinkind van oud-Avesteyn trainer Martien Timmers) redde vrij gemakkelijk. Cito kon daarvoor niet zo veel tegenover stellen al waren er een paar snelle en behendige middenvelders, die de spitsen gemakkelijk konden vinden. Zo kon Ossenaar Rob Konings  uit een vrije trap vlak voor rust nog gevaarlijk doorkomen, maar zijn poging ging maar net over de kruising van Hein v.d. Heuvel.

In de tweede helft konden de toeschouwers weinig genieten van het getoonde spel. Niet dat het spel niet om aan te zien was, maar de toenemende mist liet het zicht op de wedstrijd in de steek. Daarom konden vele supporters ook niet zien hoe een speler van Cito in de 55e minuut zijn tweede gele kaart kreeg en daarom met rood de Dintherse arena kon verlaten. Hij kreeg nogmaals rood toen hij bij het verlaten van het veld reageerde op een uitlating van een supporter. Voor de scheidsrechter was dat de aanleiding om de wedstrijd enige minuten af te laten koelen. Nadat de verzorger van de Osse club ook nog rood kreeg, werd de wedstrijd alsnog voortgezet. Met tien tegen elf was Avesteyn veel sterker dan de tegenstander. Powerplay was het resultaat, maar er zat te weinig kracht in de aanvalslinie om de Osse verdediging te verrassen. Daar tegenover waren de counters van Cito erg gevaarlijk, maar de defensie van Avesteyn stond telkens paraat. De wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 te eindigen, maar in de 92e minuut sloeg het noodlot toe voor Avesteyn. Uit weer zo'n gevaarlijke uitval sloeg Cito toe en was het de broer van de dubbelrode Mark Konings Rob, die het vonnis voor Avesteyn velde. Hij kreeg het klaar om een moeilijke bal, nadat deze licht van richting werd veranderd, achter Hein v.d. Heuvel kon werken (0-1). Hoewel Avesteyn meer had verdiend, bleef het met een grote kater achter.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Rolf Lenssinck, Joep Konings, Rob Kuijpers, Bjorn v.d. Berg, Wesley Verkuijlen, Roy Wijlaars, Stefan v. Zutphen (64. Bart Faro), Roel v.d. Leest, Rens v. Vugt en Ties v.d. Heijden.

a.s. Zondag, 27 november is het inhaalprogramma en is het vaandelteam van Avesteyn vrij, maar er zal gezocht worden naar een tegenstander. Over twee weken wordt met de return van de competitie begonnen en daarvoor gaat Avesteyn op bezoek bij het Lieshoutse ELI; de nummer vijf van de rangschikking in de 4e klasse H.