Voetbal

avesteynIngezonden door Avesteyn: De tweede helft van de competitie startte afgelopen zondag voor Avesteyn erg hoopvol. Na vier nederlagen op rij wist Avesteyn een knappe overwinning te halen bij het Lieshoutse ELI (2-3). Veel ging er fout in de slotwedstrijden van Avesteyn in de eerste competitiehelft. De oranjezwarten herpakten zich echter in Lieshout. De blauwwitte thuisspelers namen het initiatief in de beginfase van de wedstrijd.

Een schot van een van de voorwaartse van ELI in de 3e minuut zou al een rampzalig begin voor Avesteyn kunnen zijn, maar de kruising bracht echter redding. In dezelfde minuut had Avesteyn bijna het antwoord klaar, ware het niet dat Rens v. Vugt in een riante scoringspositie de Lieshoutse keeper op zijn weg vond. Beide kemphanen hielde in de beginfase elkaar in evenwicht. Kansen waren er over en weer maar het benutten ervan was in die periode niet aan de orde. Tot de 18e minuut. Door onoplettendheid in de Avesteyn-defensie kon een Lieshoutse spits ongehinderd doorgaan en nog scoren ook (0-1). Lang duurde het niet voordat Avesteyn er iets tegenover kon stellen. In de 21e minuut werd Rens v. Vugt in het 16-metergebied van de vijand onderuit gehaald. Scheidsrechter Zandstra uit Oss wees resoluut naar de stip: strafschop. Aanvoerder Roy Wijlaars nam de verantwoording en scoorde beheerst de gelijkmaker binnen (1-1). Na een noodgedwongen dubbele wissel (Bjorn v.d. Berg kreeg een knie in zijn borstkas en Ties v.d. Heijden had last van zijn hamstring) werd ELI wat sterker en moest Avesteyn het hebben van counters.

In de tweede helft drong Avesteyn wat meer aan maar men leed te veel balverlies op het middenveld. Het positiespel was niet goed en te vaak werd er te zwak uitverdedigd. ELI wist hiervan niet te profiteren al waren er kansen voor de thuisclub. Toch kwam er een verrassende ommekeer in de wedstrijd. We schrijven de 60e minuut. Uit een goedlopende counter van Avesteyn was het toen Wesley Verkuijlen, die met een bekeken schot de Lieshoutse keeper het nakijken gaf. Ongekende weelde op dat moment na vier nederlagen. ELI zocht nog meer de aanval en met vaak gevaarlijke dieptepasses werd de Avesteyn-verdediging in problemen gebracht. Ook goalie Hein v.d. Heuvel had het soms moeilijk, maar vakmanschap verloochent zich niet. Het bleef spannend in Lieshout al was het spel niet om naar huis te schrijven. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in de 76e minuut. Uit weer een uitval van Avesteyn schoot Rens v. Vugt hard in op het vijandelijke doel. De keeper kon de bal niet goed onder controle brengen, waarna Bart Faro er als de kippen erbij was om de opspringende bal in doel te werken (1-3). Nog meer weelde in een toch matige wedstrijd. De thuisclub bleef er toch nog in geloven maar Avesteyn hield, soms met moeite, goed stand. In de 83e minuut kon een verdediger van Avesteyn een aanval van ELI onschadelijk maken maar moest wel een hoekschop weggeven. Uit deze corner kon de thuisclub alsnog scoren (2-3). In de resterende minuten was het billenknijpen voor Avesteyn, maar men hield stand en was er weer eens een overwinning voor de Dinthernaren. De elf van trainer Dennis Jansen kunnen weer omhoog kijken in de 4e klasse H.

Opstelling Avesteyn:

Hein v.d. Heuvel, Rolf Lenssinck, Jehan Langenhuijsen, Bjorn v.d. Berg (27. Rob Kuijpers), Wesley Verkuijlen, Roy Wijlaars, Roel v.d. Leest, Stefan v. Zutphen, Bart Faro, Rens. v. Vugt (77. Ron v. Driel), Ties v.d. Heijden (27. Hans v. Gerwen).

a.s. Zondag speelt het vaandelteam van Avesteyn thuis tegen Mariahout, waarbij nog iets goedgemaakt moet worden bij de uitnederlaag in september. Hierna begint de winterstop en staat er pas op 4 maart 2012 de eerstvolgende wedstrijd (uit bij Vorstenbosche. Boys) op het programma.