Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Voetbal

120115_groepsfoto_AvesteynOp de eerste dag van het nieuwe jaar 2012 vond de nieuwjaarsreceptie plaats in de kantine van voetbalvereniging Avesteyn. Er waren ruim 80 belangstellenden naast de jubilarissen met hun genodigden.

Om ongeveer half vijf richtte voorzitter Joep Adank het woord tot de aanwezigen met een beknopte terugblik op 2011. Op een aantal vlakken een dynamisch jaar. Zowel op organisatorisch- als sportief gebied. Zo is er vorm gegeven aan aanpassing van de verenigingsstructuur. De vereniging wordt voortaan benaderd vanuit een drietal hoofdonderdelen; voetbal, facilitair/accommodatie en public relations/sponsoring. Hierop is ook de bestuursstructuur aangepast. Mede hierdoor is de samenstelling van het hoofdbestuur veranderd en wordt het jeugdbestuur ontbonden. Deze ontwikkeling zal in 2012 verder vorm gegeven worden.

 Er is gekozen voor een integrale aanpak voor jeugd en senioren. Ook waren in 2011 een aantal personen van Avesteyn die op bijzondere wijze in het zonnetje gezet werden. Albert van en Boom werd benoemd als lid van verdienste van de KNVB en Ad Driessen werd koninklijk onderscheiden. Beide gebeurtenissen hadden een bijzonder karakter. Enerzijds natuurlijk vanwege het verrassingseffect voor de direct betrokken maar anderzijds omdat nog maar weer eens benadrukt werd wat voor fantastisch betrokken leden Avesteyn in zijn gelederen heeft die langdurig en geheel belangeloos geïnvesteerd hebben in de vereniging. Twee bijzondere momenten voor twee bijzondere Avesteyners. Daarnaast ging Avesteyn ook in zee met een nieuwe hoofdtrainer, Dennis Janssen. Jong, veel voetbal ervaring, gedreven en vernieuwend. Dat waren aansprekende thema’s bij zijn start. De resultaten zijn bemoedigend. Verdere ontwikkeling dient nog plaats te vinden. De gesprekken aangaande de eventuele verlenging van zijn trainerschap binnen Avesteyn zijn gaande. Het bestuur hoopt op korte termijn over de voortgang te kunnen communiceren. Tenslotte mocht niet onvermeld blijven dat er een aantal aansprekende sportieve resultaten te bewonderen waren van de diverse jeugd- en seniorenteams. Het waren wel geen hoofdprijzen maar zeker prima prestaties.

Ook 2012 zal ons het nodige brengen. Er zal een overkapping aan de kantine gerealiseerd worden waardoor een groot overdekt terras ontstaat. Avesteyn zal hier bij diverse activiteiten dankbaar gebruik van kunnen maken.

Gezien het feit dat Avesteyn inmiddels uitgegroeid is tot een middelgrote vereniging met ruim 600 leden dient aan diverse voor Avesteyn nieuwe aspecten aandacht besteedt te worden. Zo wordt er gewerkt aan een gedragscode voor Avesteyn, en aan een jaarboekje om iedereen zo effectief mogelijk te informeren. Dit alles vanuit onze verantwoordelijkheid naar leden, ouders, leiding en andere belanghebbenden. In dat kader is de ontwikkeling van de eerder genoemde verenigingsstructuur zeer gewenst. Kortom, Avesteyn is in beweging en op weg naar verdere ontwikkeling op alle gebieden!

Na een korte pauze werd overgegaan tot huldiging van onze jubilarissen. We hadden er dit jaar een 9-tal waarvan er 7 aanwezig waren. Ad Driessen werd afgelopen september geëerd voor zijn 60 jarig lidmaatschap. Dit in combinatie met de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding. Hier zijn al vele mooie woorden aan gewijd tijdens de bijeenkomst in september. Wat bij gebleven is de bijzondere receptie in september met onder andere het prachtige optreden van twee koren waar Ad lid van is.

Henk van den Broek en Jan Habraken waren beide 50 jaren lid. Helaas was Jan niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn. Henk was er wel. Ondanks dat Henk al een aantal jaren nauwelijks bij Avesteyn kon zijn vanwege andere verplichtingen, antwoordde hij vol elan op de vragen van de voorzitter. Dit omdat in tegenstelling tot vorige jaren de jubilarissen niet werden toegesproken door de voorzitter maar vooral uitgenodigd werden hun eigen verhaal te vertellen aan de hand van de vragen die hen gesteld werden. Henk refereerde hierbij aan zijn eigen voetbalkwaliteiten en het Avesteyn icoon Gerard van den Broek. Omdat hij wat minder tijd besteedt aan zijn andere hobby, de motorsport, beloofde hij weer wat vaker bij Avesteyn te komen. Henk, je bent van harte welkom! Wim Vos was de enige 40-jarige jubilaris. Wim heeft zich velen jaren ingezet voor de jeugd door zijn inspanningen in het jeugdbestuur. Dat Wim ook al weer velen jaren weg is bij Avesteyn en zelfs ook niet meer woonachtig is in Dinther weerhield hem niet om naar Avesteyn te komen om zijn jubileum te vieren.

Oude liefde roest niet. Wim antwoordde op de vraag wie voor hem “mister Avesteyn” was dat er dat wat hem betreft velen waren. Velen waren in zijn ogen met hart en ziel bezig voor Avesteyn waardoor zij deze titel zou kunnen krijgen. Tenslotte hadden we een 6-tal 25 jarige jubilarissen. Adrie van den Heuvel was de eerste. Adrie is natuurlijk bekend vanwege zijn langdurige inspanningen voor de jeugd wat hem zelfs het erelidmaatschap van het jeugdbestuur opleverde. Op de vraag hoe hij over het hedendaagse voetbal bij Avesteyn dacht antwoordde hij dat hij het niet altijd eens is met de instelling van de huidige spelers. Het hoogtepunt voor hem was het kampioenschap van A, B, C en D jeugd in een seizoen. Een uniek feit, dat was duidelijk. Bob Cranen was de volgende. Bob maakte ooit eens deel uit van een talentvolle groep voetballers, de toenmalige beloftes van Avesteyn. Bob vertelde dat deze groep uiteindelijk niet het hoogste resultaat bereikt heeft. Bob voetbalt nog steeds, vorig jaar werd hij zelfs kampioen met het zevende. Over de voortgang van zijn actieve carrière twijfelt hij nog mede doordat hij onlangs een vervelende blessure opliep. Mark van de Heuvel, de derde van deze groep heeft helaas niet alles uit zijn voetballoopbaan kunnen halen. Hij moest vroegtijdig stoppen vanwege een ernstige knieblessure. Dat Mark aanwezig was bij de receptie was opmerkelijk, hij bleek namelijk net vader geworden. Nico van Deurzen was de volgende. Zo jong en dan toch al 25 jaar lid, bijzonder. Ook Nico is geen actief lid meer in die zin dat hij zijn kunsten vertoond als actief voetballer. Ook hij heeft vroegtijdig de voetbalschoenen aan de wilgen moeten hangen vanwege een ernstige blessure. Maar vanuit zijn grote betrokkenheid bij zijn vrienden en Avesteyn is hij leider geworden van het zesde. Dit team zit op koers om kampioen te worden.

Op de vraag hij dit traject kon waarborgen viel Nico toch even stil. Bescheidenheid of het geheim van de smid, wie zal het zeggen? Tenslotte werd het woord gericht naar Rolf Lensink, speler van het eerste elftal. Een geduchte tegenstander voor veel tegenstanders. Een van de kwaliteiten van Rolf is zijn wedstrijdmentaliteit, het vermogen om zich vast te bijten in zijn tegenstander, wat dat betreft een voorbeeld voor anderen.

De laatste jubilaris, Rob van Genugten, meldde zich helaas op de dag van de receptie af wegen ziekte. Dit houdt in dat Rob later nog een keer in het zonnetje gezet wordt. Hiermee werd het officiële gedeelte van de nieuwjaarsreceptie afgesloten. De aanwezigen werden in de gelegenheid gesteld de jubilaris sen te feliciteren en een glas te heffen. Het zou er niet bij een blijven. Joep Adank