2012-01-29_Achates_-_HeeswijkHeeswijk vergeet te winnen in Ottersum
Als trotse koploper in de Tweede Klasse H reisde voetbalvereniging Heeswijk afgelopen zondag vol vertrouwen af naar Ottersum voor het treffen met RKOSV Achates. De thuisploeg bungelt onderaan de ranglijst en verloor eerder dit seizoen kansloos met 3-0 in Heeswijk en dus was wel duidelijk wie de favoriet was voor deze ontmoeting.

Heeswijk begon sterk aan de wedstrijd en was al na twee minuten spelen heel dicht bij de openingstreffer. Turgay Arslan knikte een vrije trap, genomen door Camiel van Doorn, buiten bereik van doelman Noij op de paal. Nadat Frank Dobbelsteen een goede mogelijkheid gekeerd zag worden door Noij, was het verrassend genoeg Achates dat genadeloos toesloeg. Een inzet van Maarten van der Burgt werd getoucheerd door een Heeswijks been en rolde tergend langzaam langs een verbouwereerde Patrick Lunenburg. In de tien minuten voor rust die nog restten had Heeswijk het lastig. Toch viel de gelijkmaker. Mark Dobbelsteen krulde een vrije trap vanaf een metertje of 25 heerlijk tegen de touwen.

De tweede helft begon als de eerste. Heeswijk nam het initiatief en Achates moest happen naar adem. Wederom was het Turgay Arslan met de eerste grote mogelijkheid. Waar in de eerste helft de paal in de weg stond, mikte Arslan de bal nu tegen de dwarsligger. Het bleek de enige echte grote kans in de tweede helft. Iets voor half vijf floot scheidsrechter Biest voor de laatste maal en dus verspeelde Heeswijk twee dure punten. Door het puntenverlies is Heeswijk weer koploper af.