2012-02-26_Heeswijk_-_VeritasKlinkende zege voor Heeswijk op Veritas. Voetbalvereniging Heeswijk hervatte afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen middenmotor Veritas uit het mooie Neeritter.  Meer fotos
Eerder dit seizoen kwam Heeswijk tijdens de uitwedstrijd in Midden-Limburg  goed weg met een 2-2 gelijkspel en dus waren de mannen van Ton Berens gewaarschuwd.

Zo lastig als Heeswijk het eind september had, zo gemakkelijk ging het zondagmiddag op de Balledonk. Dan is de vraag was Heeswijk zo goed? Of had Veritas een mindere dag?

Het zal een combinatie van beide zijn geweest, maar Heeswijk domineerde vanaf minuut één de wedstrijd. Turgay Arslan kreeg na een mooi opgezette aanval de eerste kans van de wedstrijd maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Diezelfde Arslan stond wel aan de basis van de 1-0. Een perfect ingedraaide hoekschop werd door Frank Dobbelsteen binnengekopt. Vanaf dat moment speelde Heeswijk een gewonnen wedstrijd en creëerde het kans na kans.  Op slag van rust trof Mark Dobbelsteen de paal na perfect te zijn vrij gespeeld voor doelman Wim Ramakers.

Na de thee werd het overwicht wel omgezet in doelpunten. In de 48ste minuut werd een fraai schot van Hein van Nuland nog knap gepareerd door Ramakers, maar de goalie had amper vijf minuten later geen antwoord op een inzet van Rob Tips; 2-0. Nadat Veritas haar elftal, na twee keer geel, gereduceerd zag worden tot een tiental was het helemaal gedaan met het verzet van de Limburgers. Het was aanvoerder Camiel van Doorn die met een fenomenale vrije trap Heeswijk op 3-0 zette. Een kwartier voor tijd bepaalde Mark Dobbelsteen de eindstand op 4-0. Na een weer een prachtige aanval kegelde Dobbelsteen Heeswijks vierde tegen de touwen.

Door de overwinning pakte Heeswijk opnieuw de koppositie in de Tweede Klasse H. Komende zondag spelen de blauwwitte opnieuw een thuiswedstrijd. Nummer vier van de ranglijst Wilhelmina ’08 komt op bezoek. Donderdag speelt Heeswijk overigens eerst nog een bekerwedstrijd. In de 8ste finales gaat het op bezoek bij ZSV.